Személyes történet

2024.09.02. 15:52

Varga Zétény: megaláztak és kiközösítettek az iskolában a politikai hovatartozásom miatt - videóval

Varga Zétény, a Szombathelyi Fidelitas alelnöke és országos szóvivője, egy személyes történetet osztott meg, amely bemutatja, hogy milyen megaláztatásokon és kiközösítéseken kellett keresztül mennie az iskolában, amiért belépett a Fidelitásba 2021-ben még 16 évesen.

Vaol.hu

Varga Zétény

Forrás: Facebook/Varga Zétény

Varga Zétény neve sokak számára ismerős lehet, hiszen a Fidelitas szombathelyi szervezetének alelnöke nagyon aktív a közösségi médiában. A fiatal fiú nyár elején érettségizett egy szombathelyi gimnáziumban, tanulmányait pedig idén ősztől a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatja. Varga Zétény egy videóban beszélt arról, hogy milyen megaláztatásokon kellett keresztülmennie az elmúlt években, amiért vállalta politikai hovatartozását. A fiú elmondta, hogy 2021-ben, 16 évesen csatlakozott a Fidelitashoz Szombathelyen, amikor még gimnazista volt. Ekkor kezdődött a 2022-es választási kampány, amelyben már ő is részt vett, illetve számos pártrendezvényen megjelent. Állítása szerint az első Facebook-posztjának megjelenése után azonban osztálytársai és tanárai megbélyegezték őt politikai hovatartozása miatt.

Varga Zétény
Varga Zétény Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel
Forrás: Facebook/Varga Zétény

Egyedül ült a padban, kiközösítés, megaláztatás

Varga Zétény elmesélte, hogy az iskolában kiközösítették, osztálytársai nem köszöntek neki, és egyedül ült az iskolapadban. A videóban mesél arról, hogy a tanárok is megbélyegezték, ami az osztályzatain is meglátszott. 

- Sajnos lehetett látni, hogy az osztályzatokat is ezek alapján kapom. Mondok egy példát. Kihívott a tanár a táblához, hogy kezdjük az ötösökkel, és akkor mondja, hogy Zétény, akkor te vagy az első. Ja bocsánat, nem! 40-ből 2 pont! Egyes! Láttam az osztálytársaim arcán, hogy nagyon örültek ennek a negatív eredménynek, meg is tapsoltak, együtt örültek, hogy nekem ilyen eredményem született. És ez csak egy a sok közül - mesélte a fiú. 

Nem vett részt a sztrájkokon, megjegyzéseket kapott 

Én nem vettem részt a sztrájkokon ebben az időszakban, mindig kaptam a megjegyzéseket, hogy merre jártam, és hogy miért vagyok Fidelitas-tag, miért képviselem ezt - mesélte Varga Zétény, aki arról is beszélt, hogy miként vészelte át ezt a nehéz időszakot. 

- A nehéz napokon a templomba mentem imádkozni. 

Hálás volt családjának és közösségének a támogatásért. Hangsúlyozta, hogy a Fidelitasban egységet alkotnak, értéket teremtenek, és a jövőt képviselik. Orbán Viktor szavaira hivatkozva kiemelte, hogy a Fidelitas hazaszerető fiatalokat keres.

Varga Zétény üzent a fiataloknak is

Varga Zétény szerint fontos, hogy aki felvállalja politikai hovatartozását, viselje a negatívumokat is. Úgy véli, hogy a Fidelitas és a Fidesz azért dolgozik, hogy együtt tegyenek Magyarországért és a jövőért. Varga Zétény a jövőben politikusként szeretné szolgálni hazáját, és hozzájárulni Magyarország fejlődéséhez.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában