Nemzetközi fesztivál

2024.09.06. 13:16

Visszatérő és új vendégek Kőszegen az V. Concordia Kórusfesztiválon

Ötödik alkalommal rendezi meg a Concordia Kórusfesztivált szeptember 6-án és 7-én, pénteken és szombaton az idén 165 éves évfordulóját ünneplő kőszegi Concordia-Barátság Énekegyesület.

Tóth Katalin

Forrás: VN/archív

Fotó: Ohr Tibor

Pénteken 18 órakor a kölni Voices in Peace kórus ad önálló koncertet a zsinagógában – így nemzetközi lesz a fesztivál. Vezényel: Ekaterina Margolin. Szombaton a fesztivál menetrendje a szokott módon alakul: 10.30-tól minikoncerteket hallhat a közönség Kőszeg történelmi belvárosában. (Jézus Szíve templom, Jurisics tér, Zsinagóga). 14 órakor megindul a koncertfolyam a részt vevő kórusok fellépésével, amelynek a végén, 19 óra körül Kőszeg Város Koncertfúvószenekara kíséretével csendül fel a fesztivál összkara. Újra megszólal Kőszeg himnusza, a Kőszegi ének.

Először köszöntik a fesztiválon a Rutafa Vegyeskart Pécelről, a pápai Bárdos Lajos Vegyeskart és a Lipóti Vegyeskart. Az Alpensänger Német Nemzetiségi Kórus, a mosonmagyaróvári Vissz-Hang Vegyeskar, a keszthelyi Helikon Kórus, a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola kórusa, a százhalombattai Liszt Ferenc Vegyeskar, a Tapolcai Vegyeskar, a mosonmagyaróvári Vissz-Hang Vegyeskar, a kőszegi ZORA Horvát Nemzetiségi Kórus és a házigazda Concordia-Barátság Énekegyesület éneke is felcsendül a vár udvarán felállított szabadtéri színpadon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában