Összejövetel

3 órája

Méhésznapot tartottak a Kámoni Arborétumban

Ötödik alaklommal rendezték meg a Vas Vármegyei Méhésznapot szombaton. Az eseménynek a Kámoni Arborétum adott otthont: a szakmai előadásokat főző- és süteményverseny színesítette.

Cseh-Egyed Bernadett

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

A kistermelői rendelet változásairól, eddigi tapasztalatokról, az aktuális méhbetegégekről, és a százéves sárvári méhészet alkalmából megjelent könyvről is hallhattak a Vas Vármegyei Méhésznap résztvevői. A szakmai előadásokkal egyidőben bográcsos főzőverseny kezdődött, a méhésznap jó alkalom volt a találkozásra, beszélgetésre. A szomszédos vármegyék tagjai is meghívást kaptak a programra - mondta el lapunknak Bárdics János, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Szombathelyi Szervezetének  elnöke. 

Méhésznapot tartottak a Kámoni Arborétumban
Méhésznapot tartottak a Kámoni Arborétumban

 A város nevében Németh Ákos tanácsnok köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte: a klímaváltozás hatással van a természetünk világára, így a méhlegelők és a méhek életére is. 

Méhészeket és mezőgazdászokat díjaztak

Délután elismerő oklevelek átadása és koszorúzás zárta a szakmai napot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában