Haltelepítés

2 órája

Ponttyal gazdagodtak a vasi vizek

Még a tervezettnél is több ponty került szeptemberben a vasi vizekbe, de az ősz folyamán még újabb fajok is érkeznek - közölte a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége.

Vaol.hu

Az eredetileg tervezett 4200 kilogramm ponty, helyett 4550 kilogramm hal érkezett a szövetségi horgászvizekbe szeptember 20-án. Ebből a Szombathelyi Csónakázó-tóba 450, a Szombathelyi Horgásztóba 300, az Újperinti bányatóba 350, a Gencsapáti Horgásztóba, Csepregre és a Vadása-tóba 250-250 kilogramm került. Jutott a pontyokból még 400 kilogramm a magyarszecsődi tóba és a máriaújfalui Hársas-tóba, 350 kilogramm a vasvári tavakba és a Rábasömjéni-tóba. A Püspökmolnári-tó, a Csánigi-bányató, a celldömölki tó és a Merseváti-tó vize pedig 300-300 kilogramm ponttyal frissült. 

Pontyok érkeztek a vasi vizekbe
Pontyok érkeztek a vasi vizekbe

Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke elmondta, 

pontyok mellett más halfajok telepítése is várható még az ősszel. 

A szövetség célja egyrészt a horgászati lehetőségek, másrészt a vasi vizek halfaunájának színesebbé tétele. Egyúttal felhívta a horgászok figyelmét a jogszabályban és a horgászrendben foglalt alsó és felső méretkorlátozás, valamint a heti és napi darabkorlátozás betartására, mely előírások különböznek az országos horgászrendtől. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában