A vasvári béke apropóján

2 órája

Egy délután Párizsban: francia hangulat a vasvári Békeház udvarán

A Vasvár Népfőiskola igazi francia hangulatot varázsolt a Békeház udvarára az „Egy délutánra Párizsba repítünk!” rendezvényével. Az esemény a Szentgotthárd-Vasvár 1664 – Háború és béke Közép-Európában konferencia kulturális betétjeként zajlott, ahol a látogatók a francia gasztronómia, sport és zene legjavát élvezhették.

Csabai Bernadett

Vasváron egy délután erejéig mindenki Párizsban érezhette magát a békekonferencia kulturális rendezvényén. A rendezvény egyik fő attrakciója a pétanque volt, a népszerű francia eredetű golyójáték, amely gyorsan elnyerte a látogatók tetszését. A játékosok lazán, mégis versenyszellemben dobálták a golyókat a Békeház árnyas udvarán, miközben a háttérben francia sanzonok és harmonikadallamok szóltak Korponay Zsófi és Peltzer Géza előadásában.

Pétanque, a híres francia sport - épp ezt próbálják ki a résztvevők Vasváron
Pétanque, a híres francia sport - épp ezt próbálják ki a résztvevők Vasváron
Forrás: Vasvár Népfőiskola

A francia gasztronómiai élvezetek sem maradtak el: a látogatók az Édes Vidék Cukrászműhely által készített finomságokban gyönyörködhettek és kóstolhatták meg a croissantokat, macaronokat és a sörkiflit. Mindehhez pedig a francia Kronenbourg 1664 Blanc búzasört kortyolhatták a vendégek, amely tökéletesen harmonizált a finomságokkal.

Ahogy az este közeledett, a közönség a szabadtéri vetítésre készülődött. A vetítővásznon Julien Petit könnyed, humoros francia vígjátéka, A konyhafőnök varázsolt mosolyt az arcokra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában