Elindult a Vasvár Népfőiskola Településfejlesztési Kollégiuma

Elindult a Vasvár Népfőiskola Településfejlesztési Kollégiuma pénteken délután. Célja, hogy két éven át nyolc alkalommal segítse a polgármesterek, önkormányzati képviselők és szakemberek településfejlesztési tudásának bővítését. A Vasvár Népfőiskola Településfejlesztési Kollégiuma különösen a belső erőforrásokra épülő fejlesztési módszerekre és jó gyakorlatokra koncentrál.

Csabai Bernadett

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő tartott előadást

Fotó: VN / Novák Roland

A Vasvár Népfőiskola Településfejlesztési Kollégiuma résztvevőit Tóth Balázs, Vasvár polgármestere köszöntötte, hangsúlyozva, hogy a településfejlesztés és a helyi értékek megőrzése kiemelten fontos feladat a vidéki térségek számára.

Vasvár
Tóth Balázs köszöntötte a Vasvár Népfőiskola Településfejlesztési Kollégiuma résztvevőit Fotó: Novák Roland

Az indító előadást V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, az Energiaügyi Minisztérium Vízügyekért Felelős Államtitkára és miniszterelnöki biztos tartotta. Főként a helyi értékekről és a hagyományos életmódról beszélt, kitérve arra, hogy milyen szerepet játszanak ezek a vidéki térségek fejlesztésében. Szó esett még a magyar életmódról, a hungarikumokról és a Hungarikum pályázatról is.

Ezt követően Mayer Gábor, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Területfejlesztésért Felelős államtitkára tartott részletes előadást a területi politika újraszerveződő rendszeréről, valamint az új területkategóriák és közszolgáltatások szervezésének rendszeréről. Beszélt az önkormányzatok és a helyi közösségek szerepéről a folyamatosan változó világban, különös tekintettel a vidéki térségek kihívásaira.

A Vasvár Népfőiskola több térségfejlesztési kezdeményezést indított

Végül Kovács István, a Vasvári Nagytérségi Népfőiskoláért Alapítvány kuratóriumi elnöke mutatta be a Vasvár Népfőiskola által elindított, érték- és közösségvezérelt térségfejlesztési kezdeményezéseket. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában