Elismerés

2024.06.29. 10:00

Kovács Géza kapta a Magyar Bábművészek Szövetségének díját a kecskeméti találkozón

Kovács Géza Blattner-díjas bábművész, Szombathely város életműdíjasa, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház 15 év után leköszönő igazgatója vehette át Kecskeméten az országos találkozó egyetlen elismerését, a Magyar Bábművészek Szövetségének különdíját. Gratulálunk!

Ölbei Lívia

Kovács Géza átveszi a díjat Kecskeméten

Fotó: Mesebiolt Bábszínház/Éder Vera/Facebook

Véget ért a Magyarországi Bábszínházak XVI. Találkozója Kecskeméten. A legfőbb cél itt a megmutatkozás, egymás munkájának megismerése, a szakmai párbeszéd fönntartása, erősítése - vagyis a találkozó nem verseny, helyezések, díjak nincsenek. Egy díjat azonban mégis átadnak ilyenkor: a Magyar Bábművészek Szövetségének különdíját - amelyet az idén a grémium egybehangzó döntése nyomán Kovács Géza Blattner-díjas bábművész, a szombathelyi Mesebolt Bábszínháznak 15 éven át igazgatója vehetett át. Gratulálunk! 

Szegény Dzsoni és Árnika - Lukács Gábor az összes szerepben
Fotó: Szendi Péter

Az ország egyik legjobb műhelyeként számon tartott Mesebolt két produkcióval volt jelen a találkozón: a Szegény Dzsoni és Árnika című izgalmas "találtárgyjátékot", valamint az ABC - Betűjáték című "színpadi álmot" láthatta a kecskeméti közönség.  

ABC - Betűjáték
Fotó: VN

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában