Mindjárt

2024.08.29. 17:50

A Kaláka Kányádi-estje Kőszegen - vers az, amit dúdolni kell

A Kalákával és jó idővel búcsúzik a nyár: augusztus 29-én, csütörtökön 19 órakor lép fel a generációkat megszólító együttes a Jurisics-várban. Kányádi-estjüket hozzák.

Vaol.hu

Érkezik a Kaláka Kőszegre

Fotó: VN/Marosi Veronika

"A hangok, a szavak, a versek teste igazából ott érezhető, valahol a levegőben. Szóval a versek nem feltétlenül a verses kötetekben vannak otthon, hanem a levegőben, ahol mondják őket, ahogy a népdalokat is szájról szájra mondták, úgy tanulták meg", említi Gryllus Dániel.

A Kaláka számára a nyolcvanas évek óta nincs koncert Kányádi-vers nélkül. Sándor bácsi meghatározó atyai jóbarát lett az életükben. Sok verset ajánlott, hogy dal szülessék belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, mondást, történetet őriznek vele kapcsolatban. Elveszett követ, Faragott versike, Valaki jár a fák hegyén, Dél keresztje alatt, Két nyárfa, Kuplé a vörös villamosról, Alma, alma… sokak számára csodás versek-dalok.

A Kaláka együttes – Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs – pályafutásának 50. évében elhatározta, hogy Bogdán Zsolt zseniális kolozsvári színésszel közösen készít egy Kányádi-estet Vannak vidékek címmel. Lenyűgöző lett. Az előadás szerkesztő-rendezője: Kőváry Katalin.

Mi pedig örülünk, hogy végre nálunk is fellépnek vele: augusztus 29-én (csütörtökön) 19 órakor" - olvasható a Kőszegi Várszínház közösségi felületén.

Vers az, amit mondani kell - idézzük sokszor Kányádi Sándortól. Vers az, amit énekelni kell. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában