Hagyományőrzés

2024.08.01. 10:00

A Csík Zenekar koncertje zárja a Szentkúti Estéket Vasváron

Utolsó állomásához érkezett a vasvári Szentkúti Esték koncertsorozat, a programot a magyar népzenei színtér egyik legmeghatározóbb együttese, a Csík Zenekar fellépése zárja vasárnap.

Augusztus 4-én, vasárnap a legendás Csík Zenekar koncertjével zárul a Szentkúti Esték rendezvénysorozat Vasváron, a Szentkút Színpadon. A több mint 35 éves zenekar munkássága az elmúlt évtizedek magyar zenei palettájára is jelentős hatást gyakorolt. 1988-as alakulásuk óta céljuk, hogy a magyar népzene hagyományait ápolják és új életre keltsék, miközben modern zenei elemekkel gazdagítják azt.

A Csík Zenekar célja a hagyományőrzés
A Csík Zenekar célja a hagyományőrzés
Fotó: Gyula Polinszky

A Csík Zenekar Vasváron

A kapunyitás vasárnap 18:15-kor lesz, a koncert pedig 19 órakor kezdődik a vasvári Szentkút Színpadon. Jegyek vásárlására a Vasvár Népfőiskola weboldalán van lehetőség. A Csík Zenekar már visszajáró vendégnek számít Vas vármegyében, nemrég a jánosházi Batthyány Lajos Művelődési Házban adott koncertet és tartott egy rendhagyó hangszer-bemutatót hungarikumnak számító népi hangszerekkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában