Hagyományőrzés

2024.08.05. 19:00

A Csík Zenekar koncertje zárta a Szentkúti Estéket Vasváron - fotók

Rengetegen voltak kíváncsiak a népzenei elemeket is felhasználó együttesre.

Csabai Bernadett

A Szentkút Színpadon a Csík Zenekar

Fotó: Novák Roland

Méltó módon koronázta meg vasárnap este a Szentkúti Esték koncertsorozatot a Csík Zenekar előadása Vasváron. A népzenei elemeket is felhasználó könnyű- és világzenét játszó magyar együttes előadása előtt megtelt a Szentkúti Színpad előtti tér, alig lehetett ülőhelyet találni a rendezvénytér előtt. Színvonalas és minőségi élőzenét hallhattak a kilátogatók, magyar hagyományőrző dallamokkal, hegedűszóval és egyéb népi hangszerekkel tűzdelve. 

Teltház a Csík Zenekar koncertjén
Teltház a Csík Zenekar koncertjén
Fotó: Novák Roland

A  nézők között helyet foglalt V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, illetve Kevy Albert, a Vas Vármegyei Értéktár Bizottság elnöke is. 

Ahogy mi is beszámoltunk róla, az idei nyár egy különleges rendezvénysorozattal indult Vasváron, amelyet a Vasvári Nagytérségi Népfőiskoláért Alapítvány hívott életre. Ennek fókuszában a Kárpát-medencei magyar és az itt élő nemzetiségek zenei hagyományainak bemutatása áll, egy kis világzenei kitekintéssel fűszerezve, ezt a koncertsorozatot zárta a Csík Zenekar vasárnap Vasváron.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában