Nem fogunk unatkozni!

2024.09.06. 12:24

Itt a nagy hétvégi programajánló Vasból: Vastag Csaba koncertjével indul az ősz Gencsapátiban

Vaol.hu

Vastag Csaba szombaton 21 órakor lép színpadra a gencsi falunapon

Forrás: VN/Gencsapáti Művelődési Ház

KONCERT

SZOMBATHELY Szeptember 7., szombat 17 óra – Csónakázó-tó: Zenél a sziget. A Téti Ifjúsági Fúvószenekar és Szombathely Város Koncert Fúvószenekarának közös ősz eleji piknik-koncertje! Hozza el családját, barátját, kutyáját, plédjét, kisszékét, hűtőtáskáját és élvezze az igényes fúvószenét egy idilli környezetben! 17 órakor Szombathely Város Koncert Fúvószenekarát vezényli Tóth Máté, 18 órakor 
a Téti Ifjúsági Fúvószenekar zenél, vezényel: Steszli Tibor. A rendezvény rossz idő esetén elmarad.

RENDEZVÉNY

SZOMBATHELY Szeptember 6., péntek 18 óra – Püspöki Palota: White Party – jótékonysági est. A Női Vállalkozói Klub Egyesület jótékonysági estjén fellépnek a Virtuózok művészei (Csabay Zsuzsanna - fuvola, Lugosi Ali - kétszeres abszolút győztes klarinétművész és Oláh Vilmos - gitár, döntős és különdíjas), valamint Laki-Seregély Krisztina – ének. Az egyesület szívesen fogadja a nagylelkű adományokat az est folyamán, melyeket az idei évben a Savaria Gyermekeiért Alapítvány (Markusovszky Egyetemi Oktatkórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály) javára gyűjtenek.

Szeptember 7., szombat 10 óra - Agora–Savaria Filmszínház: II. CONbathely – Szombathelyi képregényfesztivál.

Szeptember 8., vasárnap 7.30–11.30 óra - Városi Vásárcsarnok, Hunyadi út felőli kiscsarnoka: a Hacuka közösségi vásárra várják az érdeklődőket. Az árusok, asztalaikon gardróbürítésből származó használt, de minőségi női- és férfiruhákat, gyermekruhákat, játékokat, könyveket, lakásdekorációs kellékeket és minden egyéb hasznos holmit kínálnak.

Szeptember 8., vasárnap 14–19 óra - Fő tér: Hang-Tér-Kép. A Mesebolt Bábszínház és partnerei családi évadnyitója. Színpadi produkciók: Mesebolt Bábszínház: A kisgömböc. Kabóca Bábszínház: Malac és Liba. Kabóca Bábszínház: Sárkányölő Sebestyén. Dr. Pesovár Ernő AMI – néptáncbemutató és táncház. LORIGO – táncbemutató. Egyéb programok: kézműves foglalkozások; papírszínház, lombkönyvtár.

Szeptember 11., szerda 19 óra - Agora – Művelődési és Sportház: Savaria slam poetry.

SÁRVÁR Szeptember 6., péntek 17 óra – Nádasdy-vár: Kicsitánc. Gyermektáncház a Nádasdy-várban. Muzsika: Herpenyő zenekar. A táncházat vezeti: Hámori Balázs.

Szeptember 7., szombat 9 óra – Sárvár Aréna: I. Classic Cars & Coffee. Idén először rendezik meg a Classic Cars & Coffee márkafüggetlen veterán autó találkozó Sárváron, az Aréna parkolójában. A résztvevők szavazhatnak majd a találkozó kedvenc verdájára, aminek a tulajdonosa jutalomban részesül.

Szeptember 7., szombat – Posta tér: Sárvári szüret a Néptánckör Kulturális Egyesület szervezésében. Program: 10 órától kézműves bemutatók és -foglalkozások. 16 órakor folklórműsor a Czenki Hársfa Néptáncegyüttes, a Generációk Táncegyüttes, az Ürmös Tánckör, a sárvári Néptánckör, valamint a Hegymegett és a Herpenyő zenekarok részvételével. 18 órakor Sárarany fordulatok - a Sárarany zenekar koncertje. 19 órakor táncház a Nádasdy-várban.

Szeptember 11., szerda 17 óra - Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár: a Sylvester Könyvbarátok Klubja keretében Elizabeth Krazli: Utórengés című kötetének bemutatója.

SZENTGOTTHÁRD Szeptember 7., szombat - Sport- és Szabadidőközpont: Őrség Ring kerékpáros túra. Barangoljuk be az Őrség és a Vendvidék gyönyörű tájait két keréken! A rajt/cél központja Szentgotthárdon lesz, a Sport- és Szabadidőközpontnál (Kossuth Lajos u. 57.). A hosszú táv 93 km, 560 m szintemelkedéssel, a rövid táv pedig maratoni, azaz 42 km: itt 290 m szintemelkedés várható. Távtól függően több frissítőpont is várja a résztvevőket. Az útvonalat a szervezők biztosítják, legfeljebb forgalomkorlátozás mellett, de útlezárás nem lesz!

RÉPCELAK Szeptember 6., péntek 20.30 óra – Radó tér: Répcelaki Kertmozi: Balaton Method.

HEGYHÁTHODÁSZ Szeptember 7., szombat: Hodászi Mustra. Hegyháthodászi szüreti mulatság. 7–12 óráig Szüreti nyúlfőző verseny a hagyományőrzés jegyében. 13 órakor főzőverseny eredményhirdetése. 14 órakor Szüreti felvonulás a Kisbíró vezényletével, a felvonuló járgányok versengésével indulás a Széchenyi utcából. Köszöntőt mond Kercsmár Kálmán polgármester. 15.30-kor a felvonuláson résztvevő járgányok díjazása. 16 órakor a jelenlévőket köszönti V. Németh Zsolt térségünk országgyűlési képviselője. 16.15-kor a Kármentő Népzenei Együttes zenei előadása. 17 órakor Avalon Színház szabadtéri színházi előadása. 18 órakor az Ungaresca Senior Tánccsoport és a Senior Néptáncegyüttes Körmend közös fellépése. 19 órakor Pacsirták. 20 órakor Polgár Peti. 21 órakor Sorry’n zenekar. 23 órakor Fáraó buli hajnalig.

MAGYARSZECSŐD Szeptember 8., vasárnap sportpálya: Falunap és búcsú. A programok 14.30-kor kezdődnek. A futballmeccsen a helyiek a HSE Vasalja csapatát fogadják. A megnyitó fél ötkor lesz, öttől pedig a gersekaráti Jump for Fun mutatja kötélugró tudását. Fél hattól Albert Zsuzsanna mesedélutánja következik, amit a tombolasorsolás követ. Hattól a Batyi Fusion zenés előadását lehet megtekinteni, héttől nyolcig pedig a sztárvendégnek, Éder Gabee-nek lehet tapsolni. Nyolctól tízig ismét a Batyi Fusion-é a terep – és persze a szórakozásé. Mindeközben végig lehet dodzsemezni, célba lőni, lesz persze körhinta is, mint ahogy ugrálóvár is várja a kicsiket. Étlen-szomjan sem marad senki: lángos és büfé is rendelkezésre áll mindvégig.

ŐRISZENTPÉTER Szeptember 7., szombat 9 óra – Kovácsszer 2., pizzéria parkoló: VII. Nemzetközi Öreg Járművek Találkozója. 11 órakor indul a kb. 60 kilométeres túra, majd fellép a Pointless Rebels. 16 órakor tombola sorsolás. Kérik, hogy a résztvevők a jármű korának megfelelően öltözzenek. Az öreg autóval érkezők számára ebédet biztosítanak.

KIÁLLÍTÁS

KŐSZEG Szeptember 6., péntek 18 óra - Jurisics-vár, Lovagterem: a Kőszegi Művészeti Egyesület bemutatja Wolfgang Horwath – többszörösen díjnyertes burgenlandi művészt. „Az idő képei” című kiállításának megnyitója. Köszöntő: Dr. Lőrincz Zoltán, a KME elnöke és Krutzler Gerhard alelnök. A tárlat megtekinthető szeptember 29-éig, hétfő kivételével naponta 10–17 óráig.

SÁRVÁR Szeptember 6., péntek 17 óra - Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár: 100 év 1000 tett című kiállítás megnyitója, a Méhészegyesület megalakulásának 100. évfordulója alkalmából. A kiállítást megnyitja: Benedikti Árpád OMME Vas vármegyei szaktanácsadója.

Gencsapáti ízei, színei, hangjai és tánclépései

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában