Koncert

3 órája

Made in USA - Fúvószenekari hangverseny Szombathelyen (galériával)

Szombaton este a Bartók Teremben adott nagy sikerű hangversenyt a szombathelyi fúvószenekar. Koncertjük „Made in USA” címmel zajlott, utalva az ottani szerzőkre.

Gombos Kálmán

Fotó: © Cseh Gábor

Az immár 67 éves múltra visszatekintő zenekar a Made in USA koncertre hívta a zenebarát közönséget. A Bartók Terem olyannyira megtelt, hogy sokan vagy álltak, vagy a lépcsőre ültek le (ezzel is egyfajta egyedi hangulatot adva az estének). Horváth Soma alpolgármester köszöntőjében elmondta, ez az este egészen különleges alkalom, hiszen egy rendkívüli időutazáson vehetnek részt a zenészek jóvoltából.

Made in USA - Szombathelyen
Made in USA - Szombathelyen
Fotó: © Cseh Gábor

Made in USA - Szombathelyen

A darabok az Amerikai Egyesült Államokban született zeneszerzők művei voltak, többek között Reineke, W. Smith, Reed, Jarvis és Shaw fúvós zenéi, de megszólaltatták Leonard Bernstein „The Wrong Note Rag” című művét is. Az esten Tóth Máté és Bokor Patrik vezényeltek, a vendégkarmester pedig Szabó Ferenc volt, aki Hidas Frigyes- és Nívó díjas karmester, a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának művésztanára, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke is. Klarinéton Lenner Barnabás, a Savaria Szimfonikus Zenekar művésze játszott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában