Itt a nagy hétvégi programajánló

26 perce

Programajánló Vasból: Halloween minden mennyiségben - de érkezik Mucsi Zoltán és Szekeres Adrien is

Polgár Patrícia

Forrás: VN-archív

RENDEZVÉNY

Programajánló
Programajánló Vasból: Szombathelyre látogat Mucsi Zoltán
Fotó: Karnok Csaba / Forrás: MW-archív

SZOMBATHELY 

Október 26., szombat 14 óra – Berzsenyi Dániel Könyvtár: A hősnő útja mesékben és mítoszokban. Női meseműhely sorozat, ahol felfedezheted lelki erőforrásaidat és női szépségedet. A műhelyt vezeti: Dr. Krekó Kata pszichológus, meseterapeuta. Mi szabadít fel az átok alól? Egy skót népmese segítségével megfejtik, hogy az elátkozott, átváltoztatott, mélybe taszított személyiség részeink hogyan válhatnak újra értékes erőforrásainkká. Mint mindig, most is biztonságot adó, elfogadó női körben beszélgetnek azokról a nehézségekről és szépségekről, amelyekkel a hősnő útján mindannyian szembesülünk.

Október 26., szombat 15 óra – Return Bistro: Halloween Party. Készen állsz egy rémisztően jó bulira? Mi vár rád? Szellemek és denevérek: játékos, kreatív kézműves foglalkozások. Zombik, boszorkányok, szellemes arcok: csillámtetoválás és sima tetoválás, halloweeni arc strassz, halloweeni lufi, rémisztő finomságok, csoki vadászat, zombi tánc.

Október 28., hétfő 16 óra - Katonatörténeti kiállítóterem: Temetők és temetkezési helyek Savariában. Eelső ArcheoROUTE régészeti szeminárium és kvíz. Az öt fejezetből álló régészeti szemináriumsorozat első alkalma a közelgő mindenszentek és halottak napja kapcsán tár fel érdekességeket és túlvilági történeteket az ókori Savariából. A szeminárium témája: Miről mesélnek a téglagyári gödrök a város szélén? Hol nyugodott Szent Quirinus, vértanú? Hogyan ég el máglyán egy holttest? Mi célt szolgált az ólomszarkofág és mit rejt a Savariában feltárt üvegurna? Hogyan került tizenhét különböző ember csontja az Iseum kútjába? A program során online kvízzel mérik fel a résztvevők tudását a szerzett ismeretanyagról. Minden résztvevő, a témához kapcsolódó régészeti ajándékot kap!

Október 28., hétfő 17 óra – Berzsenyi Dániel Könyvtár: Csak a hűség: 100 éve született Cs. Nagy István költő, tanszékvezető főiskolai tanár. Dr. Czetter Ibolya: Cs. Nagy István emlékezete. Tanai Ibolya: Emléktöredékek. Közreműködik Goda Máté egyetemi hallgató. A rendezvényen Válogatott dokumentumok Cs. Nagy István életéből címmel kamarakiállítás tekinthető meg.

Október 30., szerda 19 óra – Agora Művelődési- és Sportház: Egy életem – Mucsi Zoltán. Az Egy életem sorozatban híres művészek mesélnek az életükről, a számukra meghatározó pillanatokról és történetekről. A forgatókönyvet itt valóban az élet írja. Ezen az estén Mucsi Zoltán kiáll a nézők elé és elmeséli élete legfontosabb történeteit. Persze nem véresen komolyan, hanem olyan „Kapásan”. Az abonyi gyerekkortól a szolnoki hírlapkézbesítő állásig, a drámai szerepektől a villanyszerelő jelenetig, a Jancsó filmektől a Tóth Jánosig. Természetesen a magánéletéről, családjáról is mesél, hiszen nélkülük nem lenne teljes az élete. Vigyázat, veszélyesen vicces tartalom!

SÁRVÁR 

Október 25., péntek 18 óra – Nádasdy-vár: Csíki bál. Domokosi sörkertben táncház. Tánctanítás: Horváth Gábor. Muzsika: Fajkusz Banda. A program részeként harisnya és rokolya minikiállítást is láthatnak Hámori Sándor magángyűjtő gyűjteményéből, majd csíki parasztételeket kóstolhatnak.

Programajánló: Simon-Júdás vásár

KÖRMEND

 Október 28., hétfő 16 óra – Kölcsey Ferenc Gimnázium: A „Várkerti” avagy egy szükségből született iskoláról – könyvbemutató. A könyv a jelenleg működő Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola elődei, az Állami Általános Leányiskola és a Várkerti Általános Iskola történetét mutatja be.

CELLDÖMÖLK 

Október 26., szombat 9-12 óra – Soltis Lajos Színház: Soltis KözTér – II. Őszi makramé workshop. A közös alkotáson ajtódísz készül.

Október 29., kedd 17.30 óra - Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár: Válság és útkeresés korunkban "Ábrándos szép napok..." - Őszintén a globális fenntarthatóságról. Dr. Gelencsér András levegőkémikus, egyetemi tanár előadása.

Október 29., kedd 14.00 óra - Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár gyerekkönyvtár: Őszi kézműves foglalkozás.

Október 30., szerda 14-16 óráig - Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár: Tökfaragás.

CSIPKEREK 

Október 26., szombat 10 óra – Derű Lovasudvar: Tökös Lovas Nap. Az ősznek is megvan a maga szépsége és az mind megtalálható lesz a Derű Lovasudvar programján: finom ebéd, forralt bor, meleg tea, gesztenye sütés, tökfaragás, halloweeni jelmezek, kézműves foglalkozás és persze a lovak...

NAGYRÁKOS 

Október 26., szombat 9-14 óra – Tájház és kovácsműhely: Bolhapiac és közösségi vásár. A nagyrákosi közösségi bolhapiac egy magánszemélyeknek szóló használt cikk vásár. Lesz étel, ital, szívesen fogadnak finomságokat is.2

OSTFFYASSZONYFA 

Október 26., szombat 18 óra – Petőfi Sándor Művelődési Központ: Halloween party. 18-19 óráig jelmezes kézműves foglalkozás gyerekeknek. 19-20 óráig kölyökdisco. 21 órától jelmezes batyus bál.

JÁK 

Október 31., csütörtök 17 óra: Rémséta a Jáki Patakparton – Bátorságra fel! Idén egy sötét titkokat rejtő ösvényre hívnak minden bátor jelentkezőt! Készülj fel egy hátborzongató, kihívásokkal teli sétára, ahol lehet, hogy szellemek, vámpírok és boszorkányok várnak rád, hogy próbára tegyék a bátorságodat. Mered végigjárni a titokzatos helyszíneket, és szembenézni a sötét erőkkel? A Jáki Rémséta egy különleges interaktív kaland, amely során a résztvevők csapatokban fedezhetik fel a patakpart rejtett szegleteit, ahol titokzatos lények és kihívások várják őket. A legenda szerint a falu békéjét ősi szellemek és félelmetes teremtmények zavarják meg, és csak azok szabadíthatják meg a közösséget, akik bátrak szembenézni a próbákkal. Az állomásokon minden csapatnak logikai és bátorságot próbáló feladatokat kell megoldani, hogy legyőzzék a lényeket, és visszaállítsák a falu harmóniáját. A Kossuth Lajos utca patakparti füves területén, a Google térkép szerinti Bölcsőboltnál van az indulás. Gyere jelmezben, és hozd magaddal a barátaidat vagy családtagjaidat is, de ne feledd: csak a legbátrabbaknak ajánljuk! A program végén mindenkit meglepetéssel várnak!

OSZKÓ 

Október 29., kedd 16 órától – művelődési ház: Halloweeni szellemjárás és tökfaragás. 16 órától tökfaragás, majd 17.30-kor a gyerekek jelmezekben elindulnak a faluban csokit gyűjteni.

KONCERT

SZOMBATHELY 

Október 25., péntek 19 óra – Végállomás Klub: Rómeó Vérzik. Vendég: Kingfishers.

Október 26., szombat 18 óra – Bartók Terem: Made in U.S.A. Szombathely Város Fúvós Zenekara koncertje. Válogatás amerikai zeneszerzők fúvószenekari műveiből.

KÖRMEND 

Október 26., szombat 19 óra – Rába Part Sport- és Szabadidőcentrum: Körmendi alter-pop. Bírod a magyar altert? Kedveled a legismertebb hazai pop zenekarok dalait? Akkor Neked is ott a helyed a Rába Sport- és Szabadiőcentrumban, ahol a kedvenc dalaidat hallgathatod egész este. Az Elefánt, a Hiperkarma, a 30Y, a Quimby, a Kispál és a Borz, a Blahalouisiana, Péterfy Bori, Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma, a Heaven Street Seven, a Kaukázus, a Kiscsillag, a Magashegyi Underground, az Esti Kornél, az Intim Torna Illegál és még sok más rengeteg kiváló hazai előadó dalai csendülnek fel az Andalgó tolmácsolásában. Vendég: Bíborka és Bence. Kapunyitás: 18.30. Koncert kezdés: 19 óra.

Október 27., vasárnap 17 óra – Evangélikus templom: Szekeres Adrien koncert. Különleges, szívet és lelket simogató, a helyszínhez méltó zenei varázslatra hívják a zenekedvelőket. Az exkluzív és nívós műsorban a gyönyörű hangú énekesnő mellett a zongoránál közreműködik a dalok nagy részének szerzője - egyben Adrien férje - Kiss Gábor, illetve a produkció két vokállal (Szekeres Anita, Kiss Emília) is kiegészül. Az egyedi repertoárban gyönyörű, klasszikus dallamok is szerepelnek, például a Hallelujah, illetve felcsendül majd az egyik „legtöbbet játszott magyar dal”, az „Olyan, mint Te” – címmel népszerűvé vált dallam is.

SZÍNHÁZ

SZOMBATHELY 

Október 27., vasárnap 10 óra – Mesebolt Bábszínház: Papírvarázs pöttöm színház. Korosztály: 1-4 éveseknek.

CELLDÖMÖLK 

Október 25., péntek 10 óra - Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár színházterem: Ágacska zenés mesejáték.

Október 26., szombat 19 óra - Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár színházterem: Szemenszedett igazság, avagy hazudni tudni kell. Vígjáték két felvonásban a Pesti Művész Színház előadásában.

KIÁLLÍTÁS

SZOMBATHELY 

Október 30., szerda 16 óra – Szombathelyi Képtár: Szent Márton a világ bélyegein – válogatás Steindl Rezső magángyűjteményéből. Kiállításmegnyitó. A világon az első kiadott Szent Márton-bélyegtől (1910) kezdve valamennyi, a Szenthez kapcsolódó bélyeg látható a tárlaton. Alakjának és a legendás jeleneteknek az ábrázolásán túl a különböző országokban neki szentelt templomok is megjelennek a bélyegeken. Ez utóbbi téma magyarországi vonatkozásait leginkább az ún. személyes bélyegek bemutatása által ismerheti meg a látogató. A gyűjtő elhivatottsága, érdeklődése és lokálpatriotizmusa indukálták ennek a különleges, egyedi gyűjteménynek a létrehozását. A kiállítás kapcsolódik a Képtárban november 6-án 15 órakor kezdődő Szent Márton-szimpóziumhoz, amelynek szervezője a Savaria Múzeum - Szent Márton Intézet és a Szent Márton Lovagrend. A kiállítást megnyitja: Bodorkós Imre plébános, SzentMárton-templom.

Október 30., szerda 17 óra – Agora Művelődési- és Sportház: Ellentétek nem ellentmondások – organika és geometria Elisabeth Ledersberger-Lehoczky – képzőművész kiállításához kapcsolódó tárlatvezetés. Találkozási lehetőség és beszélgetés a művésszel, a kiállított alkotásai között.

TÚRA

DOZMAT 

Október 26., szombat 17.45 óra: Szombat esti frááász! Halloweeni esti túra. Útvonal: Dozmat, autóbusz váróteremtől kiindulva lemennek a dombon, ami beviszi a túrázókat Dozmat. Felkeresik a Rejtelmek forrását, majd belépnek a Tiltott rengetegbe, ahol meglátogatnak egy szellemjárta kilátót. Ha ezt a látogatást túlélik, akkor még bolyonganak egy kicsit a rengetegben. Aki ezt az egészet túléli, ezek után sikeresen visszajuthat a kiinduló pontra. Túra adatai: nehézsége könnyű; táv: 5,6 km; szintkülönbség: 88 m. Gyülekezés: 17.45-kor az autóbusz-váróteremnél. Indulás: 18 órakor a buszmegállótól. Túravezető: Jusits Gergely. Plusz pont a jelmezben érkezőknek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában