Programajánló

3 órája

Hozunk minden információt a hétvégi Simon-Júdás vásárról

Idén is több száz árus érkezik Sárvárra. Pénteken és szombaton ismét Simon-Júdás-napi országos kirakodóvásár lesz a Rába-parti fürdővárosban.

Polgár Patrícia

Simon Júdás napi országos nagyvásárt szerveznek a hétvégén

Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

Mint azt már korábban megírtuk: október 25-26-án rendezik meg a Simon-Júdás-napi országos kirakodóvásárt Sárvár belvárosában. A vendéglátóegységek, ahogy az szokás, már pénteken 18 órától kinyitnak a Simon-Júdás vásár területén. Pénteken a Várparkolóban felállított Nagyszínpadon 20 órától Dj Shepherd, 22 órától a sztárvendég, Dj Junior zenél. Szombaton ugyanitt 11-17 óráig a Spectrum Band, közben 14–15 óráig Luji ad zenés műsort. A kultúra iránt szomjazókat a Batthyány utca 29., azaz a volt zárda kapualjában FolkUdvar várja 10 órától kifulladásig. A hangulatfelelős a Sárvári Herpenyő Kulturális Egyesület, a Nádasdy Ferenc Bandérium, a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület és a Sárvár és Vidéke Méhészegyesület lesz.

Simon-Júdás vásár
Simon-Júdás vásárt rendeznek a hétvégén Sárváron
Fotó: VN-archív/Cseh Gábor


Simon-Júdás vásárhoz kapcsolódó közlekedési információk

A rendezvény helyszínei: Kossuth tér, Batthyány Lajos utca, Hunyadi János utca, Árpád utca, Ady Endre utca, Deák Ferenc utca, Várkerület utca, Rákóczi Ferenc utca, Posta tér.

Forgalomelterelés útvonala: Sársziget u. – Soproni u. (88. sz. főút) – Selyemgyár u. – Hunyadi u. – Gárdonyi u. – Fekete híd u. – Rákóczi u.

A forgalomelterelés október 25-én 18 órától október 26-án 24 óráig tart.

Buszközlekedés: A Batthyány utcai (Főtér), a Rákóczi utcai (kórház) és a Hunyadi utcai megállóknál a buszközlekedés október 25-én 18 órától október 26-án 24 óráig szünetel. Az utasok az autóbusz-állomásnál, a gyógyfürdőnél (Rákóczi utca), a vasútállomásnál és a Gárdonyi utcában lévő megállókat vehetik igénybe.

 

Egészségügyi információk

Az egészségügyi ellátás helyei a vásár területén: a gyalogőrség október 25-én, pénteken a Nádasdy-vár parkolójában és a belvárosi körforgalomban; október 26-án, szombaton a rendőrség épületénél, a belvárosi körforgalomban és a Penny-Market parkolójában teljesít szolgálatot. Esetkocsi a Városházánál, mentőautó a Penny-Market parkolóban, a központi ügyeletnél és a mentőállomáson lesz.

Az érintett gyógyszertárak gyalogosan közelíthetők meg a járdán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában