Labdarúgás

2024.01.15. 21:20

Futsal: nagy csatában verte a sportszerű Aramist a HVSE

Az NB I.-es futsalbajnokság 19. fordulójában a Haladás VSE az Aramis vendégeként aratott győzelmet nagy csatában.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

A címvédő, listavezető HVSE két sima győzelemmel nyitott az új évet: a 2024-es esztendő nyitányaként az NB II.-es Dunakeszi vendégeként nyert Magyar Kupa-meccset 15-3-ra, majd a bajnokságban vívott rangadót, a 5-0-ra gázolta el a trónkövetelő Veszprémet. És természetesen a felsőházi tagságért küzdő Aramis vendégeként is esélyesként lépett pályára.

Aramis SE - Haladás VSE 4-6 (3-1). Budaörs, 200 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Szilágyi, Takács (Goneth).

Aramis: Soós - Kövesdi, Szeghy, Lévai, Büki. Csere: Enyedy (kapus), Komáromi, Gellérfi, Matolcsi, Berkes, Szücs, Bogdán, Bognár, Erdősi. Edző: Nagy Roland.

HVSE: Gyimesi - Kovács M., Hajmási, Dróth, Vas. Csere: Alasztics, Homlok (kapusok), Luiggi, Knizs, Henrique, Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Rutai. Edző: Ferraz Cone Felipe.

Gólszerzők: Gellérfi (8.), Lévai (12.), Büki (20.), Bognár (38.),  ill. Dróth (8., 39.), Luiggi (20.), Vas (28), Henrique (29., 37.).

Lendületesen kezdtek a felek - felvállalta a nyílt játékot a házigazda. Mindkét oldalon akadt lehetőség, főleg átlövéseket kellett védeni a kapusoknak. A percek múlásával átvette az irányítást a szombathelyi gárda, többet birtokolta a labdát, de az Aramis jól védekezett, veszélyesen kontrázott. Dróth szerezte a meccs első gólját, lefordult a védőjétől, majd a kilencesről küldött egy irtózatos bombát a kapuba (0-1). Még kis sem ünnepelhették magukat a zöld-fehérek, amikor egy ügyes szögletvariácói végén egyenlített a házigazda (1-1). Próbálta fokozni a nyomást a Haladás, egyre több dolga akadt Soós kapusnak. Mégis az Aramis szerzett vezetést, egy parádésan végig vitt kontrát fejezett be góllal (2-1). Válaszként beszorította ellenfelét a Haladás - de csak meddő mezőnyfölényig jutott. Az Aramis veszélyesebbnek tűnt kapura, a 19. percben például a felső léc mentette meg az újabb góltól a Haladást. A 20. percben azonban megszületett az újabb, harmadik hazai találat: egy ütközés után Henrique a földre került, a házigazda nem rúgta ki a labdát, az akciót pedig góllal fejezte be (3-1). A szituációra roppant sportszerűen reagált az Aramis: a középkezdés után engedte, hogy Luiggi kapura vigye a labdát, és szépítsen a Haladásnak (3-2). Ettől függetlenül jól jött a szünet az egyre idegesebbnek tűnő szombathelyi együttesnek.

Fordulás után újult erővel vetette bele magát a csatába a HVSE. De kellemetlen, szívós ellenfélnek bizonyult az Aramis. Dróth kapufát rúgott - fokozódott a vasi nyomás. A második hullámban érkező Vas egyenlített a Haladásnak, aki Vatamaniuc-Bartha lekészített labdáját varázsolta a bal felső sarokba (3-3). Aztán gyorsan következett Henrique távoli lökete, aki a jobb felső sarkot pókhálózta ki (3-4). Egyre nehezebben tartotta a lépést az Aramis, egyre többet szabálytalankodott - de nem adta fel egy pillanatra sem. Vas bőt öt perccel a vége előtt lezárhatta volna a meccset, de a kisbüntetőjét Soós védte. A hajrában nagyon kinyílt az Aramis, így sorra alakíthatta ki a helyzetit a Haladás - Henrique szép góllal zárt egy kontrát (3-5). Maradt hátra három perc, vészkapus játékra váltott az Aramis. És gyorsan szépített (4-5)! De ismét kisbüntetőhöz jutott a Haladás, amit Dróth már gólra váltott (4-6). Nagy csatát nyert meg a Haladás!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában