Eredmények

2024.07.08. 14:09

A Gyulai Memoriallal hangolódnak az olimpiára

Kalapácsvetésben ismét összeméri erejét a Szombathelyi Dobó SE kiválósága, Halász Bence a vb-győztes Katzberggel, és a lengyel klasszisokkal, Nowickivel és Fajdekkel.

Sütő Dániel

Halász Bence

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Koncz Márton

Olimpiai szintű verseny lesz a keddi Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj, amelyen 47 ország sportolói állnak rajthoz – jelentették be a szervezők a viadal hétfői sajtótájékoztatóján. A rangos nemzetközi atlétikai versenyt idén immár 11. alkalommal rendezik meg Székesfehérváron. Szombathelyi szempontból ismét a kalapácsvetés lesz a legjobban várt versenyszám, hiszen a kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes Halász Bence a tavalyi világbajnok kanadai Ethan Katzberggel, a lengyel olimpiai bajnok Wojciech Nowickivel és a szintén lengyel Pawel Fajdekkel mérheti össze erejét. 

Halász Bence
Fotó: Koncz Márton / Forrás: Nemzeti Sport

Magasan jegyzett mezőnyre lehet számítani, ugyanis hazánkba látogat mások mellett a női 100 méter gáton olimpiai bajnok Puerto Ricó-i Jasmine Camacho-Quinn, férfi 100 méteren a világ jelenlegi leggyorsabb emberének számító, 9.77-es idővel rendelkező jamaicai Kishen Thomson, a görögök olimpiai, világ- és Európa-bajnok távolugrója, Miltiadisz Tentoglu, a diszkoszvetésben világcsúcstartó litván Mykolas Alekna, valamint az olaszok rendkívül népszerű olimpiai, világ- és Európa-bajnok magasugrója, Gianmarco Tamberi is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában