Labdarúgás

2024.08.24. 19:57

Győzelemmel kezdett a Viktória FC - A vasiak az Astrát verték 1-0-ra - fotók

A női labdarúgó NB I. 1. fordulójában a Viktória FC győzelemmel kezdte a bajnokságot. A vasiak az Astrát verték 1-0-ra.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Viktória FC–Astra HFC 1-0 (0-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 150 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár R.

Viktória: Schvirján – Csáki, Kovács V., Pintér – Nagy D., Gravencz (Hécz, 69.), Kis, Németh M., Varró (Csizmadia, 46.) – Szil (Csejtei, 82.), Kiss-Lantos (Mesterházy, 90+1). Edző: Markó Edina.

Astra HFC: Halla – Csolti, Balogh O. (Antalicz, 84.), Gelb, Simon F. (Angyal, 69.) – Kós, Vidács, Szemnai, Pap  (Tőzsér, 69.) – dr. Tatai, Kirschner. Edző: Dombó János.

Gólszerző: Szil (51.).

 A kezdést követően a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a vendégek térfelén folyt a játék.  Hiába a nagy hazai mezőnyfölény, igazi komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a vasiak. A 15. percben Pintér 24 méterről elvégzett szabadrúgása ment el kevéssel a léc felett. Öt perc múlva szép Viktória-támadás végén Kiss-Lantos bal oldali beadását Nagy Dorottya nyolc méterről a bal sarok mellé fejelte. Az ivószünetet követően  kicsit bátrabbá váltak az astrások, de változatlanul a viktóriások irányították a játékot. Próbálkozott becsülettel a hazai csapat, de a tizenhatoshoz érve legtöbbször elhalt az akciója. A vendégek szervezetten védekeztek, a szombathelyiek nem találták a rést a pajzson.

Szünet után a 46. percben Pintér jobbról beívelt szögletét Szil csúsztatta fejjel a jobb sarok mellé. Az 51. percben Csáki, jobbról laposan belőtt szabadrúgását Nagy Dorottya egyből továbbtette, Szil pedig védője mellett kilenc méterről a hosszú, jobb sarokba helyezett (1-0). A góltól felpörgött a szombathelyiek játéka, több gyors akciót is vezettek a hazaiak. Markó Edina együttese kézben tartotta a mérkőzést, uralta a meccset, az Astra játékosai nem jelentettek veszélyt Schvirján Dóra kapujára. A 68. percben Kiss-Lantos tüzelt éles szögből, 17 méterről fölé. A 79. percben egy visszagurított labdát Németh Mirtill egyből, 28 méterről kapura lőtt, a  lövés a felső kapufáról vágódott ki. Ebben a periódusban kifejezetten jól futballozott a hazai csapat.

A Viktória FC gyakorlatilag végig uralta a mérkőzést és  helyzetei alapján (is) teljesen megérdemelten nyert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában