Labdarúgás

2024.08.25. 07:07

Magyar Kupa: nagy bravúr és továbbjutás a Sárvártól, a Haladás is továbbjutott, a Vép kiesett - fotók

A 2. forduló mérkőzéseivel folytatódott a labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblája. Három vasi gárda lépett pályára: a HVSE begyűjtötte a kötelező győzelmet, a Sárvár komoly bravúrt bemutatva jutott tovább, a Vép viszont – a papírformának megfelelően – kiesett.

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

Sárvár FC (I.)–Balatonfüredi FC (NB III.) 1-0 (0-0). Sárvár, 250 néző, labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés, vezette: Molnár A.
Sárvár: László – Németh Á. (Fülöp, Ódor), Könczöl, Fider, Csákvári, Tokaji (Varga Á., Sinka), Potyi, Piros (Horváth J.), Vajda, Szemes, Csonka. Edző: Nagy Dániel.
Balatonfüred: Sevinger – Vincze (Markó), Farkas D., Imre (Tóth L.), Mayer, Burucz, Szabó B., Schmidt (Kalmár), Tóth G., Berzsenyi (Nagy A.), Irmes (Rédling). Edző: Szabados Tamás.
Gólszerző: Farkas D. (48., öngól).
A hazai csapat bátran, támadó szellemben kezdett, ami érezhetően meglepte az ellenfelet. Kemény párharcokat láthattak a szurkolók, de állta a sarat a Sárvár, sőt, sebességben és játékban jobbnak is tűnt ellenfelénél. A második félidő elején előnybe is került a vendéglátó. A folytatásban próbált váltani a Füred, de nem bírt szervezett, motivált ellenfelével – sőt, a hazai kontrák rendre veszélyesek voltak. A vendégektől egy kapufára futotta, de több helyzetet alakítottak ki a hazaiak. Teljesen megérdemelt a sárvári bravúr – és a továbbjutás!

Nagy volt a sárvári öröm az öltözőben – jogosan!
Forrás: VN/Sárvár FC

Alpok-Zirkon Vép VSE (I.)–Dorogi FC (NB III.) 1-3 (0-3). Vép, 200 néző, labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés,  v.: Takács Á.
Vép: Bezdi B. – Németh Á. (Pogácsás), Baranyai K. (Illés), Czeglédi R., Bezdi Sz., Tama, Takács Á. (Beke), Balikó D., Bátori-Tóth (Baranyai N.), Takács M., Balikó M. (Balikó B.). Edző: Gombás Péter.
Dorog: Bencze – Forgó, Ferkó Á., Bokán Ba., Hajdi, Vígh (Gula), Ferkó M. (Bokán Be.), Wend (Balla), Szerencsi, Barna (Erdey), Lénárth. Edző: Bekő Balázs.
Gólszerzők: Balikó D. (78., 11-esből), ill., Vígh (13.), Wend (15.), Lénárth (43.).
Nagy lendülettel kezdett a vendég – erős csapattal lépett pályára a Dorog. A letámadás nem ízlett a hazaiaknak, több labdát is eladtak, amit kétszer góllal büntetett a vendég. Sőt, a félidő hajrájában egy szöglet után megszületett a harmadik dorogi gól. Fordulás után jobban futballozott a Vép, ekkor már egyanrangú csapatok csatáztak. Többször is közel járt a szépítéshez a házigazda, a vépi gól pedig egy jogos 11-es után össze is jött. Vállalható vereséget szenvedett a jól harcoló Vép – ritkán látható jó játékvezetés mellett.

Koroncó KSSZE (I.)–Szombathelyi MÁV Haladás VSE  (NB III.) 2-4 (0-2). Koroncó, 150 néző, v.: Linn K.
Koroncó: Kokas – Molnár M. (Horváth R.), Fekete (Csete), Veller, Nagy P., Bieder, Nagy B. (Sipőcz), Vörös Torma, Görcs, Orbán (Lampert), Présinger. Edző: Makkos Tamás.
HVSE: Horváth Al. – Czuczi (Horváth M), Varga Cs., Tóth M. (Ferencz), Likerecz, Horváth Ar., Szakály (Jancsó), Vigh, Fehér (Szenczi B.), Fábián (Hende), Tarján. Edző: Szenczi Imre.
Gólszerzők: Vörös (48.), Veller (76.), ill. Görcs (17., öngól), Tóth M. (30.), Ferencz (73.), Szenczi B. (90.).
Nagy rohanással, ám sok hibával kezdtek a csapatok, a Haladás higgadt le előbb, ennek megfelelően kétszer is a kapuba talált. A szünet előtt azonban büntetőhöz jutott a házigazda – amit aztán kihagyott. Fordulás után kicsit kényelmesebb tempóra váltott a Haladás, ezt kihasználva visszajött a meccsbe, belelkesedett a Koroncó, szépített. A folytatásban történt egy gyors gólváltás – a HVSE 3-2-es előnyből futott neki a hajrának. De a találkozót csak az utolsó percben szerzett negyedik góllal tudta lezárni – sok helyzetet dolgozott ki a zöld-fehér alakulat, azonban hadilábon állt a gólszerzéssel. A HVSE elérte a célját, a rendes játékidőben eldöntötte a párharcot, rúgott négy gólt, akinek szüksége volt, az kapott játékpercet, de lehetett pihentetni is. .

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában