Helyi sport

2024.08.15. 13:19

Már csak egy fogatverseny van hátra

A szelestei kettesfogathajtó vármegyei forduló után egyre valószínűbb, ki az a három versenyző, aki a kvalifikálhatja magát az ob-ra.

Sütő Dániel

 Remek idő, és egy kiválóan előkészíett pálya várta a fogatokat legutóbb a C-kategóriás, kétfordulós kettes fogathajtó versenyen Szelestén, amely utolsó előtti állomása volt a vármegyei bajnokságnak. Az akadályhajtás első körében Sántha Krisztián (Zalalövő és Környéke LSE) és a gencsapáti Geröly Tibor (Főnix LE) is hibátlanul ment, a következő fordulóban viszont már csak Sántha maradt hibátlan, Geröly ütött egy hibát. Ám így sem volt oka keseregni, mivel a vasiak közül ő végzett legelől, mögötte riválisa, a katafai ifj. Szájer József lett a harmadik. A vadászhajtást ugyancsak Sántha nyerte, másodikként Komálovics Ottó (SCHOTT Lukácsháza SE) és Fülöp Roland (Szeleste és Pósfa Községek SE) zárt. 
Mindez azt jelenti, hogy az utolsó, nagygeresdi záró forduló előtt – amit augusztus 19-én hétfőn rendeznek – az ifj Szájer József, Geröly Tibor, Novák Szabolcs triónak van legnagyobb esélye az országos bajnokságon való részvételre, mivel az ob-kvalifikációs pontgyűjtő táblázat első három helyét ők foglalják el magabiztosan. A regionális bajnokságra pedig – mivel Vasban rendezik – négyen kvalifikálhatják magukat, így a jelenlegi állás szerint ezen Komálovics Ottó is ott lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában