Tenisz

2024.08.25. 07:41

Tihanyi Luca harmadszorra is megnyerte! - Parádés szezont fut az ifjú kőszegi sportoló

A kőszegi Írottkő Szabadidősport Egyesület ifjú teniszezője, Tihanyi Luca nyerte meg az Ausztriában rendezett 14. Ottl Open női egyéni tenisztornát – a rangos, népes, erős mezőnyt felvonultató verseny 10 napig tartott.

Tóth Gábor

Tihanyi Luca

Fotó: Unger Tamás

A hagyományos, népszerű nemzetközi, steiermarki versenyre 130 felnőtt női teniszező nevezett –  szervezők három csoportra osztották a mezőnyt. A komoly létszám miatt tíz napon keresztül tartott a torna, a résztvevőket mindig időben értesítették, hogy mikor kell pályára lépniük. A remek szezont futó Tihanyi Lucának hat mérkőzést kellett megnyernie a tornagyőzelemig – roppant magabiztos teljesítményt nyújtott. És mivel zsinórban harmadszor nyerte meg az Ottl Opent, így végleg megkapta, kiérdemelte a vándorserleget. Érdekesség, hogy Luca harnadszor nevezett a tornára, és harmadszorra nyerte meg,

A Tihanyi Tibor nagyapa, MTSZ licencel rendelkező szakedző által felkészített unoka-tanítvány nagyszerű szezont fut, szinte minden versenyt megnyert, ahol az idén rajthoz állt. De a sok győzelem közül talán kiemelkedik az országos diákolimpián begyűjtött aranyérem. Nem mellékesen a kőszegi Írottkő SZSE 19 éves tehetsége az NB I.-es teniszbajnokságban is szerepel, a Százhalombatta csapatát erősíti – fontos játékosa az együttesnek.

Nem meglepő, hogy a kimagasló sport- és tanulmányi eredményeiért Tihaniy Luca kiérdemelte a „Magyarország Tehetsége” címet.
És az idei szezonnak még nincs vége.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában