Eredmények

2024.08.15. 10:02

Triatlon: Hóbor Zalán remekül szerepelt a cseheknél

Hóbor Zalán megnyerte a Cseh Sprint Távú Triatlon Országos Bajnokság futamát. Kulcsár Amira 8., Hóbor Lehel 10. a junior Európa Kupa futamon.

Pum András

 A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub sportolói a csehországi versenyre egy lány (Kulcsár Amira) és két fiú (Hóbor Lehel és Medvegy András) junior versenyzővel utaztak ki. Hóbor Zalán pedig a nyílt sprint távú Cseh Bajnokság futamán indult el. Ez a verseny sprint távon zajlott és együtt indult az egész mezőny – nem voltak előfutamok. A fiúknál a megengedett 70 fő indult, de a lányok futamára is 41 fő nevezett.

Hóbor Zalán maga möét utasította a mezőnyt Fotó: Kőszegi Triatlon és Úszó Klub

A fiúk futama indult először, Hóbor Lehel az élmezőnnyel úszott és a harmadik helyen jött ki a vízből az elsőtől 10 másodperccel lemaradva. András a mezőny közepével haladt együtt. Lehel a négy körös kerékpározás során végül az első versenyző mögött közel egy perccel egy körülbelül 20 fős bolyban szállt le a kerékpárról, Medvegy András az őket követő bolyban szállt le a kerékpárról. A futás során Lehel egyenletes tempóban egyre előrébb futott végül a 10. helyen ért célba. Andrásból többet vett ki az úszás és a kerékpár, így a futás nem úgy ment, ahogy az utóbbi időben szokott, a versenyt a 24. helyen fejezte be.

A fiúk után másfél órával a lányok is vízbe ugrottak. Kulcsár Amira úszáson a mezőny vége felé, de a mezőnnyel együtt tudott kijönni a vízből. Kerékpáron egyre előrébb jött, már az első kör végén a 25-28. helyen tekert A lányok több kisebb csoportra szakadva tekerték le a pálya nagy részét. Végül hárman és négyen elöl szálltak le két kis csoportban, majd őket egy nagyobb boly üldözte. Az őket követő sor elején érkezett Amira 35-40 másodperces hátránnyal. A futáson is kifejezetten jól haladt Amira és a 3. legjobb futóidővel a 8. helyen ért célba. Amira és Lehel az első top 10-es EK helyezését érte el.

Hóbor Zalán a tavalyi junior EK futamgyőzelme után idén a felnőtt cseh bajnokságon állhatott a dobogó legfelső fokára. Az úszáson több mint fél perces előnnyel jött ki a második előtt a vízből. Kerékpáron az üldöző bolyból hárman érték utol, akik közül egy versenyző tudta tartani a tempót Zalánnal. Őt a célegyenesben hagyta le Zalán pár másodperccel. Zalán és Lehel formája biztatóan alakul az Európa Bajnokság előtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában