Kosárlabda

2024.09.09. 13:24

Falco: ausztriai győzelem után jön a 15. Horváth Zoltán Emléktorna

A Falco-Vulcano KC Szombathely NB I.-es kosárcsapata megnyerte az Obewartban rendezett Négy Bajnok Tornáját – pénteken pedig kezdődik a 15. Horváth Zoltán Emléktorna.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

A Falco pénteken elverte a horvát bajnok Zadart (81-72), szombaton a szlovák aranyérmes Levicét (85-51) – és megnyerte a felkészülési tornát.

– A mögöttünk hagyott hétvégén játszott torna hasznos volt számunkra, segítette a felkészülésünket – értékel a Falco-Vulcano energia KC Szombathely NB I.-es kosárcsapatának az edzője, Milos Konakov a klub honlapján. – . Pénteken és szombaton is jó csapatok ellen léptünk pályára, sőt két különböző stílus ellen gyakorolhattunk, amihez a játékosok tudtak alkalmazkodni. Jó visszacsatolást kaptam, mégis hol tartunk, mit kell még rendbe tenni – hiszen a hónap végén már tétmeccset játszunk. Úgy látom, hogy meccsről-meccsre egyre jobban fejlődik a játékunk, látszik az elvégzett munka. Elől-hátul csapatként játszottunk, segítettünk egymásnak védekezésben, míg támadásban mindkét meccsen jól járt a labda. Ezeknek köszönhetően tudtuk megnyerni a kupát – ami ebben az esetben azért nem a legfontosabb szempont volt. De dolgozunk tovább!

A Falcóra újabb felkészülési torna vár: pénteken és szombaton a 15. Horváth Zoltán Emléktornának ad otthont az Arena Savaria. A házigazda Falco mellett az Oroszlány, a német Rasta Vechta, valamint az izraeli Hapoel Unet Holon lép pályára.

15. Horváth Zoltán Emléktorna, menetrend, péntek: Hapoel Unet Holon–MVM OSE Lions 16.30, megemlékezés, ünnepélyes megnyitó 18.30, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Rasta Vechta 19.15. Szombat: bronzmeccs 15.45, döntő 18.30.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában