Kosárlabda

2024.09.12. 13:50

Falco KC: új légiós! - Brown távozott, Diggs érkezett

Légióst cserélt a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárcsapata: Zach Brown távozik, akit honfitársa, a szintén amerikai Trey Diggs vált.

Tóth Gábor

Fotó: Falco KC

Zach Brow térdsérülésből visszatérve kapott ismét bizonyítási lehetőséget korábbi klubjánál, a Falcónál – jól is teljesített a felkészülési mecseken. Ám közben kiderült, hogy a térde nem bírja a terhelést, nem tudott százszázalékos edzésmunkát végezni. Így a szerződése nem lépett életbe.

A Falco gyorsan pótolta távozó légiósát: a 25 éves Trey Diggs a klub új játékosa. Az amerikai kosaras az egyetemi éveit a Bowling Green Falcons-ban töltötte, 88 mérkőzésen lépett pályára. Mindhárom egyetemi évében bőven 30 százalék felett triplázott. Profi karrierjét a holland első osztályban, a Zeeuw&Zeeuw Feyenord csapatában kezdte meg. A 2022/2023-as szezonban 18,4 pontos átlagot produkált, mellette 5,1 lepattanót is leszedett. Az elmúlt szezont a lengyel elsőosztályban, a Twarde Pierniki Torun csapatában töltötte. Többek között játszott Váradi Benedek ellen is – a bajnok Trefl Sopot elleni mérkőzésein átlagban 10,5 pontot szerzett. Távolról ismét veszélyes volt, 37,7 százalékkal triplázott.

– Nem volt könnyű dolgunk, hogy Zach szerepére megfelelő játékost találjunk, de úgy érzem, jó döntést hoztunk. Gyorsdan döntöttünk, így Diggsnek is több ideje lesz beilleszkedni – és néhány edzőmeccse is lesz az első bajnokink előtt. Giggsnek van már európai tapasztalata, ráadásul izikális és jól triplázó játékos – fogalmazott Milos Konakov vezetőedző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában