Kézilabda

2024.09.12. 07:42

Rajtolnak az NB II.-es kézilabda-bajnokságok

Hétvégén elkezdődik a 2024/2025-ös női és férfi kézilabda-bajnokság - idén mindössze három vasi csapatnak szurkolhatunk.

Sütő Dániel

Sok bizonytalansággal indul az NB II.-es bajnokság, amelynek 2023/2024-es kiírásában a 16 fős észak-nyugati csoport ötödik helyén zárt a Sárvárfürdő Kinizsi. A fürdővárosiak csoportjából a Bük és a SZESE is visszalépett az őszi szezon kezdete előtt, így az A csoport hat együttesből áll majd. Még a játékoskeret is képlékeny, a tavalyi csapatból hárman nem állnak rendelkezésre: Kajdácsi Kinga sérülés miatt befejezte a játékot, Gutecz Réka Orosházára igazolt, míg Németh Hanna a fővárosba folytatja tanulmányait és Csepelre tette át székhelyét. Jelenleg egy új igazolás van, Ács Bianka beállós posztra érkezett. Skoda Bence edző elmondta, hogy július közepén elkezdődött az őszi szezonra való felkészülés. 

Kézilabda
A Kinizsi csapata második lett a kézilabda Sárvár Aréna Kupában
Forrás:  Facebook/Handball Sárvár

– A lányok kaptak egy kéthetes otthoni programot, amit becsülettel elvégeztek. Így egész jó formában kezdtük a közös edzéseket, erősítenünk kell még a csapategységet – fogalmazott Skoda Bence. A felkészülés fontos állomása volt a hatcsapatos felnőtt felkészülési kézilabdatorna is a Sárvár Arénában. Az NB II.-es női felnőtt kézilabda-bajnokság A csoportjában szeptember 14-én idegenben az Alba Fehérvár KC U21-es csapata ellen kezdi az őszi szezont a Sárvár. A célkitűzésekről úgy nyilatkozott Skoda Bence, hogy a tavalyi eredménnyel elégedett lenne.

A másik vasi gárda, a Celldömölki VSE felnőtt csapata augusztus elején kezdte meg az alapozást, heti három edzéssel készültek a lányok az új szezonra.   hárman is távoztak: Szomorkovits Lilla és Balogh Veronika felhagyott az aktív pályafutással, míg Szilasi Sára egy időre pihenteti a kézilabdát.  A kiesők helyére érkezett Lipótról a szombathelyi Molnár Viktória, Tóth Vivien és Gősi Luca pedig a megszűnt Büktől érkezett Cellbe. Erőss Péter vezetőedző szerint erősödött a keret, viszont azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy a idei bajnokság milyen erőt képviselhet majd. A Celldömölk az első fordulóban szabadnapos lesz, csak szeptember 21-én kezdi meg a küzdelmeket a Sárvár elleni vasi rangadón. 

Az NB II.-es férfi kézilabda-bajnokságban ezúttal is csak egy vasi csapatnak szurkolhatunk. A Szentgotthárdi VSE elvileg búcsúzott volna tavaly az NB II.-től, mivel papíron kiesett, ám mégis maradhatott, mivel többen is visszaléptek az osztálytól. Az SZVSE augusztus elején kezdte meg az alapozást és a Graz-cal játszottak edzőmeccet. A gotthárdiak dolgát alaposan megnehezíti, hogy helyben nincs megfelelő edzőpartnerük, így át kellett lépniük a határt. Keretüket elsősorban sajátnevelésű fiataljaikkal egészítették ki. Ernst Attila együttese vasárnap idegenben, az Alsóörs otthonában kezdi meg a pontvadászatot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában