Labdarúgás

2 órája

Életveszélyben volt! Olyan rúgást kapott egy győri focista, hogy kis híján belehalt

A labdarúgó édesapja hálás az ETO U19-es csapata stábjának, szerinte nekik köszönhető, hogy életben maradt a fia - írja a kisalfold.hu.

Vaol.hu

Súlyos sérülést szenvedett az ETO 17 éves labdarúgója, Zója-Katona Márk csapata szombati bajnoki mérkőzésén. A korosztályos válogatott játékos egyik veséjét ki kellett venni, életveszélyben volt - írja a kisalfold.hu.

életveszélyben volt
Életveszélyben volt: Jobbra Zója-Katona Márk, akinek idehaza valószínűleg véget ér a pályafutása.
Forrás: Forrás: kisalföld.hu

Életveszélyben volt a korosztályos válogatott

A korosztályos válogatottban is bemutatkozó fiatal győri labdarúgó a Diósgyőr elleni szombati bajnokin kapott hatalmas rúgást a veséjére. Márkon a miskolci kórházban életmentő műtétet hajtottak végre. Kivették a sérült, megrepedt veséjét, de gondot jelentett, hogy a másik veséje nem akart beindulni. Vasárnap délelőttre jobban lett, megmaradt veséje is elkezdett működni, levették a gépről és felébresztették a mélyaltatásból.

Másfél liter vér került a hasüregébe

„Szerencsére sokat javult a fiunk állapota, de csupán hajszálon múlt az élete” – mondta a kisalfold.hu-nak könnyeivel küszködve Márk édesapja, Zója-Katona Zsolt. 

„Amikor megtudtuk, mi történt azonnal útnak indultunk Miskolcra – folytatta az édesapa. – Hatalmas rúgást kaphatott, az orvosok azt mondták, azonnal elrepedt a veséje, másfél liter vér került a hasüregébe. Így nézte még végig a meccset, majd várta meg, amíg mindenki lezuhanyozik, s ült fel a buszra.  Nem értem, értjük, hogyan történhetett meg mindez. Úgy tudom, ebben a kiemelt utánpótlás-bajnokságban, kellett volna orvosnak is a helyszínen lennie, ám nem volt. Azt gondolom, egy szakember azonnal látta volna, gondolt volna arra, hogy mekkora a baj.  Csak a győri csapat stábjának köszönhető, hogy életben maradt a fiúnk. Nagyon hálásak vagyunk az ETO orvosának, az edzőknek, hogy megálltak, s azonnal mentőt hívtak. Köszönjük a miskolci kórház szakembereinek is a gyors beavatkozást, ők árulták el, 

fél órán múlt, hogy nem lett sokkal nagyobb  a baj, s Márk életben maradt."

A teljes írás IDE kattintva olvasható el >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában