Emberfeletti teljesítmény

6 órája

Két napja talpon, és futja a fájdalmas kilométereket a kőszegi Gurisatti Gábor!

Az 50! órában a Magyar Válogatott 10-ik helyen áll! A kőszegi Gurisatti Gábor öt csapattársával hasítja a köröket! Hajrá Magyarország, hajrá Gábor!

Vaol.hu

A Backyard Ultra Csapat Világbajnokságon minden nemzet a saját hazájában fut és az ott elért eredményekkel versenyez a többiekkel. A magyarok helyszíne Balatonfüred, pontosabban az Aranyhíd, a Tagore, a Zákonyi és az Anna sétányokon kijelölt körpálya. A mieink csapatát 15-en (Kertész Ádám, Győrffy Balázs, Blaskó Mihály, Hugyecz Edina, Filep Ákos, Fodor Szilárd, Sárosi Gyula, Nemes László, Gyöngyösi Róbert, Fűrész Edit, Kelemen Anett, a kőszegi Gurisatti Gábor, Geszti Péter, Horváth Vilmos, Keller Sándor) alkotják, vezetőjük Baranyai Máté. Az eseményen 67 ország több mint ezer futója vesz részt, a vb szombaton reggel nyolc órakor rajtolt.

Gurisatti Gábor
A kőszegi Gurisatti Gábor öt csapattársával hasítja a köröket!
Forrás:  VN-archív

A vb a backyard szakág szabályai szerint zajlik, aminek az alapja az, hogy óránként közel hét kilométert kellett teljesíteni, minden órában új rajt van. 

Az 50.! órában a Magyar Válogatott 10-ik helyen áll! A kőszegi Gurisatti Gábor öt csapattársával hasítja a köröket! Hajrá Magyarország, hajrá Gábor!

2022-ben megírtuk, a backyard ultrafutást egy amerikai úriember találta ki és egyre elterjedtebb az egész világon. Magyarországon négy éve rendeznek ilyen versenyt, ami során egy 6700 méteres pályát tűznek ki, amit minden órában teljesíteni kell. Ezt a gyorsabbak 30-35 perc, míg a lassabbak 40-50 perc alatt futják le, egy a lényeg – és ez adja a verseny nehézségét is –, hogy minden egész órakor a következő kör rajtjához oda kell állni. Ha valaki nem jelenik meg, az kiesett – avatott be a részletekbe Gurisatti Gábor, aki akkor a 37. körig bírta. 

Vagyis a kőszegi Gurisatti Gábor nemcsak harminchét órán át volt talpon, hanem harminchétszer teljesítette a 6700 métert 2022-ben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában