Új fejlemények

2024.08.04. 13:57

Hámori Luca megkapja az olimpiai bronzéremért járó összeget a hazai ökölvívó-szövetségtől

Hiába szenvedett vereséget a negyeddöntőben algériai ellenfelétől, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség úgy tekint Hámori Lucára, mint érmet szerző versenyzőre. Ezért a szövetség kifizeti az ökölvívónak a MOB döntése alapján a bronzéremért járó 31,35 millió forintot - írja az m4sport.hu.

Vaol.hu

Hámori Anna Luca (kék) az algériai Imane Khelif elleni küzdelemben, a nõi ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntõje után a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 3-án. Hámori Luca az ötödik helyen végzett, miután egyhangú pontozással kikapott a Iman Kheliftól.

Fotó: Czeglédi Zsolt

A nők 66 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Hámori Luca az ötödik helyen végzett a párizsi olimpia ökölvívótornáján, miután a szombati negyeddöntőben egyhangú pontozással kikapott az algériai Iman Heliftól – számolt be az m4sport.hu.

Hámori – aki az olimpián korábban két győzelmet aratott – az eredményhirdetésnél elismerte ellenfele sikerét, sportszerűen gratulált neki, majd az algériai sarokban Khelif edzőinek is, akik megölelték a legyőzött a magyar ökölvívót.

Hámori az elmúlt 12 év legsikeresebb ötkarikás szereplését érte el, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség pedig külön jutalmazza őt, a pontszerzéséért járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzéremért járó összegre.

A szövetség Hámori mellett gratulált a magyar csapat többi tagjának, Akilov Pylypnek és Kovács Richárdnak, valamint az edzői stábnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában