Hirdetés

2024.07.23. 15:11

Fa vagy fém polc: mikor melyiket érdemes választani?

Legyen szó otthonunkról, munkahelyünkről vagy egy boltról, nincs olyan tér, ahol ne lenne szükség tárolófelületre. Ezzel azonban kimerülnek a közös vonások, hiszen mindenhol más-más feladatot kell ellátnia egy polcnak. A két fő fajta, a fa és fém polcok előnyeit és felhasználásait gyűjtöttük most össze.

PR cikk

Forrás: pixabay.com

A fa polc előnyei

A fából készült polcok igazi klasszikusok – ugyanakkor közel sem unalmasak! Legnagyobb előnyeik a következők:

  • Időtállók, mint a legtöbb fa beltéri elem.
  • Rugalmasan felhasználhatók, hiszen számtalan méretben és formában elérhetők.
  • Bárhova jól illenek, mivel leggyakrabban semleges színűek, így magunk pácolhatjuk a kívánt színre – vagy érintetlenül is hagyhatjuk.

Egy jól kiválasztott fa polc szerves része lehet a helyiség dekorációjának akár a rajta tárolt tárgyakon keresztül, akár önmagában is. Érdemes ezért a tér stílusához és hangulatához illő darabot választani.

A fa polcok felhasználása

A fa polcok leginkább otthonokba, egyéb barátságos légkörre törekedő helyekre illenek. Strapabírásuknak köszönhetően megfelelnek könyvek, dekorációs elemek tárolására. Fontos, hogy megfelelő kezelésben részesüljenek, azaz ápoljuk a fát – ha azonban erre odafigyelünk, akár évtizedekig is szolgálhatnak minket ezek a polcok!

A fém polcok előnyei

A fém polcok letisztultabb, egyszerűbb megjelenésűek, azonban néhány nagyon fontos előnyük van, amik miatt számos esetben jó választások lehetnek.

  • Extrém strapabírók, így akár nagyobb súlyú tárgyakat is elhelyezhetünk rajtuk.
  • Könnyen tisztíthatók, ezért megfelelőek olyan területekre, ahol sok ember megfordul.
  • Egyszerű kialakításúak, ami miatt bármilyen környezetbe könnyedén illeszkednek.

A fém polcok, polcrendszerek egyszerű, viszonylag olcsó, mégis hosszantartó megoldást nyújthatnak. Oda kell azonban figyelni arra is, hogy a nekiütődő ajtókban, ablakokban kárt is okozhatnak, így fontos a megfelelő élvédelem!

A fém polcok felhasználása

Az előbb említett előnyök miatt a fém polcok nagyszerű választások, ha irodai vagy bolti tárolófelületet keresünk. A hatalmas strapabírásnak köszönhetően akár nehezebb áruk vagy dokumentumokkal teli dobozok is tárolhatók rajtuk. Ugyanakkor könnyedén biztosítható a higiénia is, hiszen rendszeres portörléssel és egyszerű fertőtlenítőszerekkel a fém felületek tiszták maradnak.

Az ANRO webáruházban számos fa és fém polc, kiegészítő és rögzítő elem vár! Válogass hatalmas kínálatukból és találd meg azt a polcot, ami leginkább megfelel az elképzeléseidnek és igényeidnek! Rendelj tőlük még ma, hogy mihamarabb elkezdhesd a rendszerezést!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában