Sport

2012.12.11. 18:58

In memoriam: Lorencz Péter

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Lorencz Péter, Vas megye egyetlen paralimpikonja.

Már általános iskolában, a Derkovitsban az atlétika mellett tette le a voksát a végtag-rendelleneséggel született fiú, aki a Nagy Lajos Gimnázium diákjaként - Simon Gyula irányításával -  az épek között is megyebajnok lett. A mozgássérültek sportjába bekapcsolódva a Vasakarat SC versenyzőjeként két paralimpiára is kijutott. Sajnos az 1976-os torontói játékokra bár kiutazott a magyar csapat, egy politikai döntés miatt a versenyen nem vehetett részt. (1980-as paralimpiára  pedig emiatt a bojkott miatt nem hívták meg Magyarországot). 1984-ben jött el újra Lorencz Péter ideje, New Yorkban magasugrásban bronzérmes, 100 méteren negyedik, 400-on kilencedik lett. A paralimpián kívül három Európa-bajnokságon is részt vett, két ezüstöt és két bronzot szerzett.

Lorencz Péter a civil életében is sikeres volt. Először gépészmérnöki, majd orvosbiológiai mérnöki diplomát szerzett. A Markusovszky kórház onkológiai osztályán fizikusként dolgozott, sokakon segített a hipertermiás kezelésekkel. Emellett a családja volt a mindene. És most itt,  hirtelen vége lett mindennek. Gyászolja őt felesége és négy gyermeke. Szerettei, tisztelői szerdán  vehetnek tőle végső búcsút.

Lorencz Péter, 1959-2012

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!