Sport

2013.08.11. 22:00

Rúgták a bőrt az ifjak

Csepreg - A labdarúgás és a sport népszerűsítése, az egészséges életmódra nevelés, no meg a Csepregi Sportegyesület jó hírnevének további öregbítése volt a focitábor célja.

Tersztyánszky Krisztina

A Csepregi Sportegyesület és a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület az idei évben is megszervezte a hagyományos egyhetes "Rúgd a bőrt" elnevezésű nyári focitáborát július-augusztus fordulóján 7 -14 évesek számára.

- Külön öröm volt számunkra, hogy az idei esztendőben a fiúk mellett a lányok körében is egyre inkább népszerű lett a focitábor. Ezért is próbáltuk úgy összeállítani a hét programjait, hogy ők is jól érezzék magukat az általunk megszervezett eseményeken. Reméljük, ez maradéktalanul sikerült is - mondta el Vlasich Krisztián, a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület elnöke.

Délelőttönként a kis focisták edzéseken fejlesztették állóképességüket, ügyességüket, technikai tudásukat Koósz Írisz, Németh Márk és Varga Dávid szakmai irányításával. A tréningeket vidám hangulatú focimérkőzésekkel és futballal kapcsolatos ügyességi játékkal zárták.

Nem csak fociztak. Fürdésre is jutott idejük a táborozóknak. Fotó: Varga Kriszta

Az energiadús ebédet mindig különféle szabadidős programok követték. Kirándulást tettek például kerékpárral a bükfürdői játszótérre, ahol szintén a sportolás került előtérbe. A hét csúcspontjaként ellátogattak a táborlakók a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumba, ahol mindenki nagyon élvezte a nagy nyári melegben az egész napos, estébe nyúló lubickolást. Az utolsó napon a gyerekek újabb barátságokkal, és rengeteg örömteli élménnyel gazdagodva vettek búcsút a tábortól és egymástól a jövő évi találkozás reményében.

Az egyhetes ingyenes focitábor a két egyesület szervezésében a MLSZ utófinanszírozású támogatásával, a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola, a tábor ideje alatt az intézményben dolgozók és külső segítők, valamint a szülők hathatós közreműködésével valósulhatott meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!