Szombathely

2015.06.12. 08:22

Túl van az életveszélyen a Farbaxban történt baleset legsúlyosabb sérültje

Szombathely - A porrobbanás legsúlyosabb sérültje jelenleg is lélegeztetőgépen van. A győri kórház égésplasztikai osztályán ápolják.

Budai Dávid

A Farbaxban történt szerdai üzemi baleset legsúlyosabb sérültjét a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban ápolják. Dr. Oláh Attila orvosigazgató úgy tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a beteg az égésplasztikai osztályon fekszik, súlyos légúti és tüdő égési sérülésekkel. Lélegeztetőgépen kezelik, állapota súlyos, de viszonylag stabil, a közvetlen életveszélyen túl van.

Ahogyan csütörtökön megírtuk, a balesetet a festékpatronok aprítására tervezett gépnél bekövetkezett por berobbanása okozta. A baleset pontos okát még vizsgálják az azonban biztos, hogy az aprítás során keletkezett por robbant be, de az egyelőre nem tisztázott, hogy ezt mi okozta. Az elsődleges megállapítások szerint a munkavállalók nem viseltek por ellen védő maszkot, mivel ennek viselését a munkavállaló nem követelte meg. A robbanás pillanatában hárman tartózkodtak a gépnél, közülük ketten sérültek meg súlyosan. A legsúlyosabb sérült adagolta a gépet, ő a felsőtestén és az arcán égett meg, valamint a tüdeje is megsérült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!