Az október 23-i megyei ünnepségek programja

Számos ünnepséget rendeznek megyeszerte az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére koszorúzásokkal, emlékbeszédekkel, komolyzenével.

Merklin Tímea

Szombathelyen október 23-án, vasárnap 17 órakor a Március 15. téren kezdődik a városi ünnepség, majd 18 órakor az 56-osok terén folytatódik, majd ünnepi közgyűlés lesz  a városházán 19 órától.

Vasváron 22-én  koszorúzással kezdődik az ünnep az 56-os emlékműnél 17.30-kor. Majd a színházteremben mond ünnepi beszédet dr. Gulyás Gergely országgyűlési képviselő, és Kovács Tilda polgármester átadja az önkormányzat kitüntetéseit. Közreműködik a Városi Zeneiskola.

Celldömölkön 23-án 16  órakor Illés Erika szobrászművész 56-os domborművénél mond beszédet: Fehér László polgármester. Az ünnepi műsorban közreműködnek: a berzsenyis diákok, és a zeneiskola fúvószenekara. Ezután  koszorúzás lesz Koloszár Zoltán 56-os áldozat sírjánál.

Szentgotthárdon szentmisével kezdődik az ünnep 22-én 18 órakor a Nagyboldogasszony templomban. 18.45-kor koszorúznak a hősi emlékműnél. 19.15-tól ünnepi műsor lesz a színházteremben. Köszöntőt mond Huszár Gábor polgármester. Közreműködnek a SZOI általános iskolájának tanulói.

Sárváron is 22-én tartják az ünnepet: 17 órakor kezdődik a Kossuth téren Török istván síremlékének megkoszorúzásával. Aztán az 56-os emléktáblánál koszorúznak, ahol a Koncertfúvószenekar működik közre. Köszöntőt mond Máhr Tivadar alpolgármester. Koszorúzás lesz Abai Imre vértanú plébános emléktáblájánál is, majd ünnepi koncert a Nádasdy Múzeum dísztermében. 

A kőszegi gimnáziumban Kovács Ferenc megyei elnök szónokol 23-án 17 órától, 18 órától koszorúzás az emlékműnél. Bükön 23-án 16 órakor lesz koszorúzás az emlékműnél. Rábasömjénben Mindszenty József szobrát avatják 23-án 11.45-től. Előtte Sárváron lesz ünnepi szentmise 11 órától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!