Új kivitelezőt keresnek

2 órája

Miért?! Hetek alatt teljesen szétverték a művelődési házat Csepregen – fotók

Akár egy évet is csúszhat a művelődési ház felújítása, amiatt, hogy az előzetesen kiválasztott vállalkozó nem tudta befejezni a munkát. Csepregen a képviselő-testület most a kivitelező kiválasztására új közbeszerzési pályázatot írt ki.

Horváth László

Csupasz falak, feltört beton a járószinten – mutatja a szomorú látványt a művelődési házban Horváth Zoltán polgármester. Csepregen a ház teljes körű felújítása idén januárban kezdődött. Megírtuk, az épületben kicserélik a járófelületeket, megújul a színházterem. Új fűtőtesteket szerelnek fel, ezeket a korábban már felújított energetikai rendszerre kötik rá. A jövőben gazdaságosabban lehet majd üzemeltetni a létesítményt. Teljesen új szellőzőrendszert alakítanak ki. A ház akadálymentesített lesz.

Csepregen
Csepregen egy évet biztosan csúszik az átalakítás befejezése. Nagyné Polgár Katalin a művelődési ház vezetője, és Horváth Zoltán polgármester

A kivitelező neki is látott a munkának, azonban a felmerült pénzügyi nehézségek miatt azt folytatni már nem tudta. Minderről a polgármester idén áprilisban zárt ülésen tájékoztatta a képviselő-testületet. A városvezető akkor felhatalmazást kapott arra, hogy tegyen meg a szükséges intézkedéseket a beruházás mielőbbi tovább folytatása érdekében.

- Akkor amikor szembesültünk a ténnyel, hogy az első körben kiválasztott kivitelező cég képtelen befejezni a beruházást, újra gondoltuk, mit is szeretnénk – tájékoztatott a polgármester. – A mostani közbeszerzési eljárást a megújult műszaki tartalommal írtuk ki. A bontás során előjöttek olyan akadályok, amelyekkel előzetesen nem számolhattunk. Csak egy példa: ha komolyabb színpadi előadást szeretnének bemutatni a házban, akkor ahhoz meg kell növelni a színpad méretét. Erre most lehetőség lesz.

A polgármester úgy számol, egy évet biztosan csúszik az átalakítás befejezése. Ez pedig kihat a város civil- és egyesületi életére is.

- Több szervezetünknek is a ház volt az otthona, itt tartották meg az összejöveteleiket – emelete ki Horváth Zoltán. – Eddig szerencsénk volt, mert a szabadban lehetett összejönni. Most mindenki a lehetőségeket keresi. Az idén harminc éves mazsorettesek például a szakközépiskola tornatermében ünnepelnek. A bálokat pedig a tankerülettel egyeztetve az általános iskolában szeretnénk megtartani. 

Horváth Zoltán végezettül kiemelte: 

a munka leállásával a várost olyan értelemben nem érte anyagi kár, hogy a beruházási összeg öt százalékát fizették ki. Ez pont annyi, amennyibe a bontás került. 

Csepregen, a helyiek bosszúságát azonban nehéz forintosítani, de a csúszás nekik is plusz pénzbe kerül. Elég csak arra gondolni, hogy a ház előtti bankautomatát leszerelték, újat pedig nem tett ki a bank, így ha hirtelen pénzt szeretnének felvenni a lakosok, kénytelenek Bükre utazniuk.

Az esetről korábban az ugytudjuk.hu is beszámolt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában