Fordulat

2 órája

Elviszik a törmelékkupacokat az SZKKA-nak felajánlott városi telekről?

Lapunk számolt be elsőként: építési törmelékkupacokkal szennyezett telket ajánlott fel a Nemény András vezette önkormányzat a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) számára. Úgy tűnik, fordulat történik az ügyben, a területen tegnap munkagép dolgozott. Elviszik a törmelékkupacokat is? - az ügyben megkerestük a Szova Nonprofit Zrt-t.

Vaol.hu

Fotó: VN/Olvasó

Egy munkagép tisztítja ki a Szova NZrt. tulajdonában lévő bokros, fás területet – látszik azokon a fotókon, amiket szerkesztőségünkhöz tegnap eljuttattak. Lapunk úgy értesült: a HulladékRadar alkalmazáson keresztül egy magánszemély tett bejelentést a szombathelyi és zanati városrész közötti, tájat elcsúfító, illegálisan lerakott betontömbök, törmelékkupacok miatt.  

elviszik a törmelékkupacokat
Elviszik a törmelékkupacokat is? Munkagép dolgozik a Szova-területen
Fotó: VN/Olvasó

Elviszik a törmelékkupacokat a városi ingatlanról?

A HulladékRadar oldalán megtaláltuk azt is: amennyiben önkormányzati tulajdonú területre vonatkozik a bejelentés, akkor arról a területileg illetékes hulladékgazdálkodási hatóság automatikus értesítést kap. Információink szerint a Vas Vármegyei Kormányhivatal Zöldhatósága tartott ellenőrzést a városi ingatlanon a bejelentés alapján. 
A képek láttán megkerestük a Szova NZrt. vezérigazgatóját, hogy megtudjuk: miért kezdték el a terület kitisztítását annak ellenére, hogy korábban úgy nyilatkoztak: a Szova soha nem vállalt kötelezettséget a terület rendezésére. Megkérdeztük azt is, ha az illegálisan lerakott törmelékkupacokat mégis elviszik, azokat hova szállítják. Ha választ kapunk, közöljük. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában