Gyermeknap a Vas Népével

2024.06.25. 11:54

Ivánka, a leukémiás kisfiú kívánságát teljesítettük

Leszkóczy Iván, a hatéves leukémiás kisfiú gyermeknapi kívánságával még adósak voltunk. Ivánka apukája azért kereste meg szerkesztőségünket, mert szeretnének a kezelések után egy vidámparkban lazítani. Irány a Familypark!

Lőrincz-Farkas Eszter

Ivánka gyermeknapi kívánsága teljesült. Megkapta a belépőjegyeket a Familyparkba

Leszkóczy Ivánka az a kisfiú, akiről már többször írtunk. Hat éves és tavaly augusztusban derült ki, hogy leukémiában szenved. A kisfiúért és családjáért sokan összefogtak a vármegyében

Ivánka
Ivánka gyermeknapi kívánsága teljesült. Megkapta a belépőjegyeket a Familyparkba

De az országos média is felfigyelt a kisfiúra

Ivánka édesanyjával Imre Lillával pedig hosszasan beszélgettünk a kisfiú és a család kálváriájáról. Ezt itt meg is hallgathatja.

 

Ivánka apukájának megható levele a postaládánkból

 

Májusban a gyermeknap alkalmából közzétett felhívásunkra megható levelet küldött Ivánka apukája, amelyben leírta Ivánka kívánságát.  Mint írta: 

 

Ivánka és Igor apukàja vagyok. Ivánka beteg (leukémiás). Ivánka ma azt mondta:  “Nagyon szeretnék olyan helyre elmenni, ahol vannak körhinták, barlangok, “ringlispíl”. De leginkább azt szeretném, ha meggyógyulnék!

 

Első dolgunk természetesen az volt, hogy kerestünk egy a feltételeknek megfelelő helyszínt, hogy Ivánka ringlispíles álmát a kezelések befejeztével valóra válthassuk. 

 

Hamar meglett a helyszín, hiszen a Familypark Ausztria legnagyobb szabadidőparkja, Soprontól körülbelül 20 kilométerre St. Margarethenben található. A Familypark négy tematikus világában több mint 31 attrakció, valamint számos játék- és kalandpálya kínál feledhetetlen kikapcsolódást a családoknak.

 

Megszereztük Ivánka belépőit - köszönet a Familyparknak

 

Lázas telefonálásba kezdünk és hála kollégáinknak és a Familypark munkatársainak, Ivánka álma amarosan valóra válhat. A Familypark négy jegyet biztosít Ivánka családjának, amelyet remélhetőleg augusztusban már fel is tudnak használni. Előtte azonban Ivánkának még van egy nagyon fontos feladata. 

- Az utolsó négy kezelési napra megyünk most vissza, amely után Ivánka harangozhat majd a kórházban. A harangozás minden meggyógyult kisgyermek részére egy örömteli pillanat, ez jelenti ténylegesen azt, hogy meggyógyult. Július végén, vagy augusztusban szeretnénk a Familyparkba menni. Egyszer már járt a Familyparkba, de akkor még pici, alacsony volt és még sok játékot nem tudott akkor kipróbálni - mondta Ivánka édesapja Leszkóczy Gábor.

 

Arra a kérdésre, hogy Ivánka most hogy van, apukája csak annyit válaszolt: Ivánka kedve nagyon jó, azt mondta írjam: 

Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon jól vagyok!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!