Baleset

2024.08.26. 13:58

Szombathelyről indult InterCity vonattal ütközött egy teherautó - fotó

Vaol.hu

Forrás: Facebook/MÁV

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint Szombathelyről a Déli pályaudvarra tartó, Balatonfüredről 11:15-kor továbbindult Kék Hullám InterCityvel ütközött egy tehergépjármű Polgárdi-Ipartelepek állomás közelében. A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett.

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt – ami várhatóan késő délutánig eltart– szünetel a forgalom Szabadbattyán és Polgárdi-Ipartelepek állomás között, emiatt a vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt. A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon jelentősen, egy–két órával nőhet az eljutási idő. Rövidebb szakaszon közlekedő és kimaradó járatokra is számítani lehet.

A katasztrófavédelem közleménye:

Vonattal ütközött össze egy teherautó Polgárdi határában, a Polgárdi-Ipartelepek vasútállomásnál, a 72302-es út vasúti átjárójában. A gépkocsiba beszorult egy ember. Őt a Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, feszítővágóval szabadították ki, majd kiemelték és átadták a mentőknek a műszaki mentést végző polgárdi önkormányzati tűzoltók. A helyszínre érkeztek a székesfehérvári hivatásos tűzoltók is. A rajok áramtalanították a teherautót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában