Vádemelés

2024.09.11. 07:30

Kipattant az autóból és inkább futva menekült a rendőrök elől az eltiltás alatt vezető sofőr Celldömölkön

Vaol.hu

Forrás: MW/archív

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akit a vádirat szerint idén a bíróság szabálysértés elkövetése miatt eltiltott a közúti járművezetéstől, ennek ellenére az eltiltása hatálya alatt már a következő hónapban Celldömölkön vezetett személyautót. A rendőrjárőr igazoltatni akarta a megvádolt férfit, aki az intézkedés alól kivonta magát és, a gépkocsival elhajtott a helyszínről, aztán az autót egy tisztáson hagyta, majd futva menekült az őt üldöző járőr elől. A vádlott néhány nap múlva visszament a gépkocsiért, és szintén az eltiltás hatálya alatt elhajtott vele.

A járási ügyészség a vádlottal szemben (ismételt) közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozta. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában