Boris

2024.09.16. 16:15

Több órás áramszünetet okozott a hétvégi időjárás Vas vármegyében is

Több településen is áramszünetet okozott a hétvégén a viharos időjárás a Dunántúl egyes részein. Az E.ON Hungária Csoport szakemberei megemelt létszámban, már a hétvégén is éjjel-nappal dolgoztak a hibák kijavításán. Néhány település környékén súlyos károkat okoztak a villamos vezetékekre, oszlopokra dőlő fák. Jelenleg az utolsó néhány száz ügyfelet érintő hibák megszüntetésén dolgoznak az E.ON szakemberei. Várhatóan hétfő estére minden érintettnél visszaáll az áramszolgáltatás.

Forrás: E.ON

A Dunántúl több megyéjét is szombaton érte el a viharos idő, helyenként akár 100 km/h-t is meghaladó széllökések mellett jelentős mennyiségű csapadék is lehullott a területen. Az időjáráselőrejelzések alapján a Dunántúl, Pest megye és Budapest áramhálózatát üzemeltető E.ON Hungária Csoport már jelentősen megnövelt készenléttel, megemelt szerelőszámmal készült az esetleges üzemzavarok elhárítására - tájékoztatott lapunkhoz eljuttatott közleményében a szolgáltató.

A meghibásodásokat a vihar miatt a villamos vezetékekre, oszlopokra zuhanó, olykor 10-15 méter magas fák okozták. Az E.ON szerelői a nehéz munkakörülmények és a jelentős mennyiségű hálózati hibaszám ellenére minden meghibásodást a lehető leghamarabb kijavítanak. Az üzemzavarok legnagyobb részét a hétvégén elhárították. 

Mosonmagyaróvár, Győr, Veszprémvarsány környékén több tucat helyen sérült meg a villamos hálózat. Itt még vasárnap éjjel is dolgoztak a szakemberek, hogy a lehető legtöbb ügyfélnél vissza tudják állítani az áramszolgáltatást. Az E.ON szakemberei jelenleg is nagy erőkkel a helyszínen vannak, hogy Győrben a Közép és Fehérvári utcákban és a Ménfőcsanakon egy utcát érintő hibákat kijavítsák. Hétfőn késő délutánra várható az összes érintett szakaszon a szolgáltatás teljes helyreállítása. 

 Sopron, Kapuvár, Csorna környékén alakult ki hasonló helyzet. Kópháza, KisfaludBeledVágSzilsárkányPotyondMihályi, Zsira településeken tapasztalhat néhány ügyfél áramkimaradást, amelynek javítása szintén folyamatban van és várhatóan ma befejeződik. 

Vas megyében a hétvégén hosszabb, több órás áramszüneteket is okozott a vihar, a legtöbb helyszínen vasárnap este 9 óráig helyreállította az áramszolgáltatást az E.ON.  A térségben itt is már csak elszórtan, egyedi címeken, egy-egy otthont érintően zajlik még a hibajavítás. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában