Rossz viszonyok

2 órája

Dráma az ausztriai hegyen! Napok óta nem találnak egy német hegymászót

Hohe Munde térségében eltűnt egy németországi hegymászó, aki havazás miatt került bajba. Az ausztriai hatóságok egyelőre nem jártak sikerrel.

Vaol.hu

A német férfi egy társával az ausztriai  Rauthhütte parkolóból indult a Munde-csúcs felé. A havazás miatt a kísérője csütörtökön kora délután visszafordult, de a 21 éves férfi folytatta a mászást. 16  óra körül elérte a keleti csúcsot is. Nem sokkal ezután telefonon megkérte a társát, hogy hívjon segítséget. A rossz idő miatt azonban a mentőhelikoptert nem lehetett bevetni - írta az ORF.

Ausztriai
Az ausztriai hatóságok egyelőre nem jártak sikerrel.
Forrás: ORF

Emiatt a hegyi mentőszolgálat sürgősségi egysége felment a Hohe Munde felé, és további telefonos kapcsolatot tudtak felvenni a keresett személlyel. Közben elmondta, hogy 70-100 métert megcsúszott, és megsérült. A hegyimentőknek azonban nem sikerült megtalálniuk a 21 éves férfit a meghatározott területen, az 2500 méteres magasságban. A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt csütörtökön 21 óra körül le kellett szakítaniuk a keresést 

A rendőrség tájékoztatása szerint a keresést péntek reggel folytatták. Most már nincs telefonos kapcsolat az eltűnt személlyel. 

Az ausztraiai Hohe Munde csúcsterülete egyelőre még felhős volt, a helikopter nem szállhatott fel.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában