Baleset

2 órája

Kellemetlen: 100 milliós oldtimer Jaguart zúzott le egy magyar nő Ausztriában - fotók, videó

Vaol.hu

Forrás: Vezess.hu

Oldtimer Jaguárnak ütközött autójával egy magyar nő Ausztriában - számolt be az esetről a vezess.hu. A portál információi szerint a balesetet az okozhatta, hogy a magyar nő vezetés közben a telefonját használta. Mint írják, egy 1948-as Jaguar XK120 látta kárát a kellemetlen balesetnek Salzburg közelében, amikor egy figyelmetlen sofőr belerohant. A szemtanúk szerint a balesetet okozó autós, aki állítólag mobiltelefonját használta vezetés közben, áttért a szembejövő sávba, és frontálisan ütközött a klasszikus brit roadsterrel.

Az osztrák hírportálok beszámolója szerint a balesetet egy magyar hölgy okozta.

Az ütközés következtében pedig mindkét autóban jelentős károk keletkeztek. A szemtanúk elmondásai szerint a baleset után a Jaguarban ülő olasz autósok hevesen igyekeztek számonkérni a balesetet okozó sofőrt. Egy férfi idegesen azt kérdezte tőle: „Miért telefonálsz vezetés közben?” A magyar nő elnézést kért, és azt mondta: „Épp most hívtak.”  Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az kérdéses, hogy a durván 100 millió forintot érő, alumíniumkarosszériás XK120 helyrehozható-e. 

A Jaguar épp tesztkörön volt, mert állítólag a 2025-ös Mille Miglia versenyre készítik fel.

Csak, hogy tudjuk, mivel is van dolgunk, az autókkal foglalkozó portál összefoglalta, amit tudni érdemes a ripityára tört autócsodáról:
Az XK120 a Jaguar első sportautója volt a világháború után; 1948 és 1954 között több mint 12 ezer példány készült belőle. A kőrisfa vázra rögzített, alumíniumkarosszériás autót 3,4 literes, soros hathengeres motorral szerelték, teljesítménye 162–223 lóerő között változott; a modell nevéhez számos sebességi rekord fűződik.

100 milliós autót zúzott le egy magyar nő 1

Fotó: Thesupermat/Wikipedia

A modell nevében elhelyezett „120” az alumíniumkarosszériás autó 120 mph-s (193 km/h) végsebességére utalt (a szélvédő eltávolításával állítólag még ennél is gyorsabb volt), amely lehetővé tette, hogy a világ leggyorsabb sorozatgyártású autója legyen a gyártás indulásakor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában