Program

2 órája

Állatok hetét tartanak a gyerkőcöknek a bucsui bölcsiben - fotók

Az idén tavasszal átadott Bucsui Babaliget Bölcsődében Assisi Szent Ferenc emléke előtt adózva több napon át kiemelten foglalkoznak a természettel, és azon belül is az állatokkal.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: Cseh Gábor

Hivatalosan 1931 óta október 4-én, Assisi Szent Ferenc emléknapján tartják mindenhol az állatok világnapján. Bősze Gabriella intézményvezető viszont arról számolt be, hogy a bucsui bölcsiben ezt picit módosították, és állatok hetét rendeznek.

- A mi intézményünk szakmai programjában kiemelt szerepe van a környezetvédelemnek, ami egyértelműen az állatokkal való törődést is magába foglalja. A gyerekek amúgy már a plüss állatkáik szeretetén keresztül is kötődnek hozzájuk, de a mozgásukat, hangjukat is szíves utánozzák. Ez pedig több készségüket is remekül fejleszti. Ezen a héten a különböző programokkal ehhez szeretnénk hozzájárulni – fogalmazott Bősze Gabriella. Az intézményvezető elmondása szerint az első, hétfői napon Sólyomvári Ludwig, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület tagozatvezető kapitánya vendégeskedett náluk, aki egy póni vontatta kis szekeret is magával hozott, amivel megkocsikáztatta mind a kilenc gyerkőcöt és természetesen a szülőket, nagyszülőket is.

- Nagyon örülünk ennek a bölcsinek, ahová most van beszoktatás alatt az unokánk. Ez egy remekül felszerelt intézmény, ahol a dolgozók rendkívül kedvesek, figyelmesek. Ez a bölcsőde egy még szorosabb kapcsolatot jelent számunkra az unokánkkal, ami komoly boldogság nekünk. A fiúnknak és a menyünknek pedig óriási segítség, mivel remek helyen tudhatják a munkaidejük alatt is gyermeküket – mondta két boldog nagyszülő, Laki Ferenc és Lakiné dr. Boros Brigitta.

Az első napon a póniló mellett Mettler Dóra kisgyermeknevelő sarkantyús, valamint görög teknőse „vendégeskedett” a gyerekeknél, de a folytatásra is megvan már a kész program: kedden tematikus foglalkozás, szerdán kutyasimogató, csütörtökön bábelőadás, pénteken pedig mozgással kísért mondókák szerepelnek az „étlapon”. Természetesen valamennyi programelem az állatokhoz kötődik.

- Az önkormányzat örömmel fogadta ezt az ötletet az állatok hetéről. Persze mi is megpróbáltunk segíteni, és felvettük a kapcsolatot Sólyomvári Ludwig

kapitánnyal, aki aztán el is hozta a kis fogatot. De mi minden olyan kezdeményezést támogatunk, aminek közösségépítő ereje van. Főként pedig azokat, melyek a gyermekeket helyezik fókuszba. Az pedig külön öröm, hogy ez a mai nap ilyen sikeres – ismertette a „hivatal” hozzáállást a Bucsui Babaliget Bölcsőde rendezvényéhez Gál Sándor polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában