Összefogás

2 órája

Tekerj a szívedért! kampány: a Balogunyomi Kerékpáros Egyesület is csatlakozott

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2000-ben minden év szeptember utolsó hétvégéjét a szív világnapjának szenteli. A Balogunyomi Kerékpáros Egyesület a zalaegerszegi kezdeményezéshez csatlakozott.

Vaol.hu

Balogunyomi Kerékpáros Egyesület csoportkép

Fotó: Facebook

Amint az egyesület Facebook-oldalán írják: szombaton a borongós idő ellenére szép számú résztvevő gyülekezett a Delta büfénél, összesen 36-an gondolták úgy, hogy jelenlétükkel is felhívják a figyelmet az egészségmegőrzés fontosságára, köztük a balogunyomi háziorvos, dr. Gyaraki Márta is. 

Balogunyomi Kerékpáros Egyesület csoportkép
Fotó: Facebook

Online kapcsolás segítségével találkozhattak a kezdeményezés valamennyi résztvevőjével határon innen és túl. Az egyesület elnökének köszöntője után dr. Ignácz Ágnes szakorvos emelte ki a kerékpározás kiemelkedő hasznosságát a szívbetegségek megelőzésében. Az önkéntesek minden bringás vérnyomását megmérték, hogy a tekerés utáni értékkel is bizonyíthassák a tényleges hatást. Az előkészületek után nyeregbe pattantak 5 évestől a szépkorúakig, és Jákon át Nárai felé vették az irányt olyan tempóban, amit minden korosztály vidáman tudott tartani. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában