Drogdíler

2017.09.25. 10:34

Valóban a körmendi rendőrkapitány fia volt a Derkovits lakótelep Pablo Escobarja?

Bombaként robbant a hír, miszerint két héttel ezelőtt budapesti rendőrök csaptak le egy szombathelyi fiatalokból álló kábítószerterjesztő csoportra a Derkovits lakótelepen. Az ügy azért is kellemetlen, mert az egyik fő érintett az egyik vasi rendőrkapitány fia.

Vas Népe

A Derkovits lakótelepen sétálgatunk, fiatalokat próbálunk megszólítani, azt reméljük, hogy választ tudnak adni arra, mi zajlott a városban. A most letartóztatott B. ugyanis a gyanú alapján fiataloknak árult kábítószert. Az ügyre rálátó forrásunk szerint ha találnak olyan kiskorút, aki szintén a vevők között volt, akkor még súlyosabb büntetésre számíthat a fiatal férfi, aki egyébként barátnőjével került előzetes letartóztatásba. Ez a tény újabb aggodalomra adhat okot, hiszen ha nem magányos elkövető az illető, könnyen „ráhúzhatják” a bűnszervezetben elkövetett bűncselekmény gyanúját is.

Információink szerint B-t egyébként már az őrizetbe vétele napján Budapestre szállították, majd vissza Szombathelyre, ahol elrendelték az előzetes letartóztatását, hogy aztán ismét a fővárosba utaztassák.

Visszatérve a Derkovits lakótelepre: több fiatallal is beszélve az a kép alakult ki bennünk, hogy B. foglalkozása bizony egyáltalán nem volt titok a környéken. Mindenki tudta, hogy ha úgynevezett szintetikus anyaghoz szeretne hozzájutni, őt kell keresni. Egy forrásunk szerint B. Pablo Escobart próbált játszani a lakótelepen, úgy állította be magát, mint aki egy nagy drogkartell vezetője, így tevékenységére hamar fény derült. Sokan gondolhatnák, hogy azért volt magabiztos, mert édesanyja vezető beosztású rendőrként dolgozik, ám ez nem igaz. A szintetikus anyagok esetében ugyanis van egy tiltólista. Sajnos azonban ahogy egy szer felkerül erre a listára, jön helyette ezer másik. Az orrba felszívható anyag összetevői között gyakori a műtrágya, a patkányméreg és egyéb keverékek. Sokan azt mondják, B. azért nem félt semmitől, mert az általa forgalmazott szerek közül egyik nem volt tiltólistán. (Ettől persze a hallucinogén anyag akár életveszélyes is lehet). Több forrásból is úgy értesültünk, hogy a mostani letartóztatás idején viszont a tiltólistán található szerrel fogták meg.

Úgy tűnik, B. nem tanult elődei hibáiból, akik szintén hasonló magabiztossággal vetették bele magukat az éjszakai élet piacába, ám ők sem menekülhettek meg a törvény szigora elől: az egyik, városszerte ismert díler jelenleg is börtönbüntetését tölti. A fiatalok egyébként nem kerülték a feltűnést, Mercedesekkel jártak, és már a saját környezetük szerint is vállalhatatlanul viselkedtek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában