Ajándék

2017.12.05. 20:22

Váratlan vendég érkezett Andriskához

Meglátogatta vasárnap a Mikulás Andriskát, de ő éppen aludt, amikor megérkezett, ajándékot persze így is kapott. Sajnos Andris nincs jól.

Budai Dávid

A Mikulás (Nika Róbert) odaadja a plüssmackót az alvó Andrisnak. Fotó: Nagy Jácint

A Mikulás járt Andriskánál vasárnap reggel, de ő sajnos végigaludta a látogatást, pedig kapott ajándékot is. Két párnát, hogy kényelmesebben ülhessen a babakocsiban, pár törlőkendőt, ami mindig jól jön, és persze a legfontosabbat: egy plüssmacit, ami azóta is mindig vele van. A Mikulás megsimogatta a kisfiú fejét, és beszélt is hozzá, Andriska azonban csak akkor ébredt fel, amikor a nagyszakállú már elment.

A Mikulás (Nika Róbert) odaadja a plüssmackót az alvó Andrisnak. Fotó: Nagy Jácint

Andris nincs jól, lassan egy hónapja, hogy egyik betegségből a másikba esik. Pár héttel ezelőtt vírus támadta meg, abból a betegségből felgyógyult, pár napja azonban csúnyán begyulladt a torka, és a bal tüdeje is tele van váladékkal, pénteken még az ügyeletes orvos is járt nála. Édesanyja reméli, hogy kisfia mielőbb felépül, talán a most kapott maci segíteni fog. Ilyen tájban sok dolga van egy Mikulásnak, meséli Nika Róbert, aki már nyolcadik éve, hogy december elején piros ruhát és szakállat ölt, hogy így örvendeztesse meg a gyerekeket. Az idei szezon ráadásul különösen hosszú, hiszen vasárnaptól egészen a mai napig tart. Öt nap, napi tíz helyszínnel számolva bizony nem kis feladat, márpedig Nika Róbertnek Mikulásként ezt kell teljesítenie. Nincs mit tenni, ilyenkor nagyon nagy az igény a Mikulásra. Arra azért mégis szakított időt, hogy személyesen is meglátogassa a fotóriportereink képeiből nyílt kiállítást. A képek iránt egyébként már többen érdeklődtek. A terv az, hogy a 45 kép közül kilencet elárvereznek december 18-án, a többit pedig 10 ezer forintért lehet majd megvásárolni.

Vigh Andrea, Andris édesanyja átveszi az ajándékokat Németh Balázs megyei üzletszervezési vezetőtől és persze a Mikulástól, aki ezúttal nem hozzá, hanem Andriskához érkezett. Fotók: Nagy Jácint

Az így összegyűjtött pénz, Szabó Tibor jótékonysági koncertjének bevétele, valamint az Andriska számára nyitott bankszámlára befolyt összeg lesz majd az a karácsonyi ajándék, amely Andris és édesanyja életét teszi könnyebbé idén.

A Mikulás megnézte a Vas Népe fotóriportereinek kiállítását.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT!

Andrisnak gyűjtünk

Ahogyan azt már hosszú évek óta megszokhatták olvasóink, a Vas Népe szerkesztősége az év végéhez közeledve az önök segítségét kéri. Ilyenkor mindig egy olyan embertársunkon próbálunk segíteni, akinek életét – bízva a nyilvánosság erejében – közösen jobbá tehetjük. Idén a súlyosan beteg,

11 éves Kozma Andrisnak és az őt egyedül nevelő édesanyjának, Andreának szeretnénk szebbé és könnyebbé tenni a karácsonyát.

SZÁMLASZÁM: 17600042-00358372-00300001

KÖZLEMÉNY: KOZMA ANDRÁSNAK

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában