A tárlaton ötven év emlékeit is láthatjuk

2019.11.05. 07:00

Koncerttel jubilál a sárvári pedagógusok kórusa

50 éves a sárvári Pedagógus Női Kar. A jeles évforduló alkalmából több rendezvénnyel is készülnek.

Polgár Patrícia

Ma már női karként működik Fotó: VN

A mai kórus elődjét – amely akkor még vegyeskarként működött – 1969-ben Szép István alapította. A kar irányítását 1981-ben vette át tőle Hallerné Horváth Márta, azóta is ő a vezető.

A sárvári óvónők, tanítónők és tanárnők alkotta 23 fős kar nem csak szülővárosában vált népszerűvé. Két alkalommal nyerték el a fesztiválkórus minősítést, de szép külföldi sikereket is elkönyvelhetnek maguknak: Olomoucban és Zwickauban ezüst, a pozsonyi adventi kórusversenyen bronz minősítéssel díjazták munkájukat, de volt fellépésük Velencében és a bécsi Schubert Kórusfesztiválon is. Ünnepi sorozatukat tegnap közös faültetéssel indították a zeneiskola udvarán.

Ma már női karként működik Fotó: VN

A folytatásban ma 17 órakor mutatják be a történetüket összefoglaló könyvet a Nádasdy Kulturális Központ könyvtárában. A kiadványt Hallerné Horváth Márta állította össze, megszólalnak benne kórustagok és a kar korábbi vezetője is. Szintén ma, 18 órakor nyitják meg a könyvtár folyosóján azt a kiállítást, amely az elmúlt ötven év emlékeit, ajándékait, díjait mutatja be, a tárlat november 30-áig tart nyitva. A jubileumi hetet szombaton 18 órakor zárják Áradj, zene… című hangversenyükkel a Tinódi-gimnázium tornacsarnokában, ahol a zongora mellett vonós és fúvós hangszerek kísérik az ünneplő kórust.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában