Születésnap

2023.08.01. 19:29

A 90 éves Mariska nénit köszöntötték Kondorfán

Július 28-án töltötte be Tóth Rudolfné Klujber Mária a 90. életévét. Ez alkalomból otthonában köszöntötte őt Takács Róbert polgármester és Herczeg Csaba alpolgármester. Átadták a miniszterelnök emléklapját és az önkormányzat ajándékát.

Cseh-Egyed Bernadett

Mariska nénit otthonában köszöntötték

Fotó: VN

Tóth Rudolfné Klujber Mária – Mariska néni – lányával, vejével és unokája családjával fogadta otthonában vendégeit. Mesélt a régi időkről. Dolgozott Bajánsenyén, a téglagyárban, Őriszentpéteren, a cipőgyárban – és az erdészetnél, onnan is ment nyugdíjba. Ezt a munkát szerette a legjobban, közel a természethez, jó munkatársakkal. 

Korábban a férjével számos helyen dolgoztak az országban mezőgazdasági munkákon. 1951-ben kötöttek házasságot, és 30 évig éltek boldogságban. Sajnos a férjét 1981-ben elvesztette. Egy lányuk született. Mariska néninek két unokája van, és ha itthon tartózkodik az egész család, öt dédunoka teszi örömtelivé a napjait. Mariska néni több nehéz betegséget is leküzdött – „Isten segítségével”, ahogy mondta. Szellemileg ma is friss, rendszeresen tájékozódik a friss hírekről a televízióból és a rádióból, elolvassa a Vas Népét is.

 A ház körül szokott sétálni. A sütőés főzőtudományát átadta már a lányának, így ő már csak ritkán dolgozik a konyhában. A születésnapi köszöntés alkalmából mesélt a falu régi életéről is: arról, hogy akkoriban rendszeresen összejártak az emberek. Jártak tollfosztóba, tökmagköpesztőbe, ahová a legények is ellátogattak, de ők főleg a lányok miatt – emlékezett mosollyal a szemében. További jó egészséget és még sok-sok szép napot kívánunk Mariska néninek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában