17. Mogyorósy Szilárd Emléktorna

2023.09.21. 13:24

Nyerni akar az EGIS Körmend, ez nem is lehet kérdés

A házigazda Egis Körmend NB I.-es kosárlabda-csapatának eltökélt szándéka, hogy megnyerje a 17. Mogyorósy Szilárd Emléktornát, amelyen komoly játékerőt képviselő hazai és külföldi együttesek mérik össze tudásukat pénteken és szombaton.

Sütő Dániel

Fotó: Unger Tamás

Körmendre idén igazi neves nagyágyúk érkeznek a 17. Mogyorósy Szilárd Emléktornára. A nívós felkészülési minitornán a házigazda Egis Körmend mellett a Szolnoki Olajbányász, a vasi piros-feketék korábbi trénere, Antonisz Konsztantinidesz edzette ciprusi Anorthosis Famagusta, valamint az osztrák UBSC Raiffeisen Graz csapata lép parkettre.

– Meg akarjuk nyerni a hazai tornát, ez nem is lehet kérdés – szögezte le Kocsis Tamás, az Egis Körmend vezetőedzője. – Már túl vagyunk az ismerkedés és a játékok tanulásának a fázisán, persze, még mindig vannak új dolgok, amiket igyekszünk beépíteni a játékunkba, illetve a régi elemeket folyamatosan igyekszünk tökéletesíteni, hiszen jövő héten már éles meccsen kell megmutatnunk a Kaposvár ellen mit is tudunk.  

Már a torna szervezésekor az volt a piros-feketék célja, hogy nívós ellenfeleket csábítsanak a Rába-partra. Akkor még nem lehetett tudni, hogy a Famagusta is tagja lesz a FIBA Európa Kupa körmendi selejtezős csoportjának, szerencsés egybeesés, hogy talán már most ”összeismerkedhetnek” a felek.

– Mindhárom csapat erős, az osztrákoknál is vannak jó légiósok, a Szolnokot nem kell bemutatni, illetve saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, milyen egy Konsztantinidesz-féle alakulat, ezáltal a ciprusi gárda sem gyenge. Az eddigi bérletértékesítés bizonyítja, hogy a szurkolók részéről töretlen a bizalom irányunkba. Két jó szezon áll mögöttünk, bízunk benne, hogy ezeket majd egy újabb követ idén. Mindent elkövetünk, hogy kiszolgáljuk a közönséget már most, a hétvégi tornán. Csak biztatni tudok mindenkit, hogy minél többen látogassanak ki a meccseinkre és nézzék meg a csapatot.    

Program. Péntek: Szolnoki Olajbányász–Anorthosis Famagusta 16.30, Egis Körmend–UBSC Raiffeisen Graz 19.00. Szombat: bronzmeccs 16.30, döntő 19.00.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában