Adatok

2023.11.10. 11:49

Sárvár és Bük a legnépszerűbb úti célok között

Az idei őszi szünet rekordokat döntött a hazai turizmus terén, az itthoni szálláshelyeken több mint egymillió vendégéjszakát regisztráltak, – derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményéből. A legnépszerűbb úti célok között vasi települések is helyet kaptak.

Vaol.hu

Forrás: VN-archív

Erős utazási kedvet hozott a tanítási szünet, országszerte 1 millió 48 ezer vendégéjszakát rögzítettek a szálláshelyeken. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ legfrissebb adatai szerint az október 27. és november 5. közötti időszak nyertesei a vidéki szálláshelyek voltak, a vendégek háromnegyede fővároson túli desztinációkba utazott. Míg a fiatalok közül a legtöbben a Balaton térségét keresték fel, a 65 év felettiek körében Bük és Sárvár volt a legnépszerűbb úti cél. Többségében férfiak foglaltak szállást és minden harmadik foglalás 3, vagy több éjszakára szólt.

Megmutatkozott a szünidő hatása: kétszer annyi 18 éven aluli pihent valamelyik hazai szálláshelyen, mint az őszi szünet előtti héten. A belföldi és a külföldi vendégek körében is a szállodák voltak népszerűek, a foglalások közel 60%-át hotelekben rögzítették: minden másodikat 4 csillagos szállodákban, minden harmadikat 3 csillagosban és minden negyediket magán szálláshelyeken töltöttünk.

Az egynapos kirándulók többsége Budapest környékét, a fővárost és a Balatont kereste fel, de sokan érkeztek Sárvárra és Bükre is egy rövid kiruccanásra. Tokaj, Nyíregyháza és Debrecen térségében is sokan barangoltak a szünidő során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában