Művészet és természet

2024.04.20. 19:21

Folytatódik a Falco Zrt. „Művészet és természet” programsorozata

A Kámoni Arborétumban nyílott meg a FALCO GROW második kiállítása, melyen közel 100 művészeti alkotást láthatnak az érdeklődők.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: Szendi Péter

Még március végén a Dolgozók útján megrendezett szabadtéri kiállítással kezdődött meg az a programsorozat, mely a Falco Zrt. égisze alatt a művészet és a természet összekapcsolhatóságára helyezi a hangsúlyt. Azon a tárlaton 10 művész alkotásait helyezték el a cég által nem rég ültetett 57 fa környezetében. Ezúttal viszont a Kámoni Arborétum volt a helyszín, ahol több száz növénykülönlegesség alkotta a díszletet a közel 100 művészeti alkotáshoz.

A rendezvényen megjelent vendégeket, érdeklődőket dr. Borovics Attila, az Erdészeti Tudományos Intézet vezérigazgatója köszöntötte, aki beszédében élő laboratóriumhoz hasonlította a helyszínül szolgáló Kámoni Arborétumot, ahol a fák természetes légkondicionáló berendezésekként működhetnek.

Ezt követően Elisabeth Ledersberger-Lehoczky, a kiállítás kurátora adott tájékoztatást a szabadtéri tárlat anyagáról. Elmondása szerint a témát a háborúk, a járványok, a klímaváltozás hatására „elferdült” világ szolgáltatta. Meixner-Sramó Judit, a Falco Zrt marketingvezetője pedig picit részletesebben szólt a FALCO GROW projektről, mely majd novemberben folytatódik, amikor a kulturális életben és a szociális szférában is egyre aktívabb cég klímakutatási célokból (is) ültet majd újabb 70-80 fát.

A közel 100 alkotást felvonultató kiállítást dr. Nemény András polgármester nyitotta meg a Kámoni Arborétumban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában