Védjük meg az uszodát!

2024.05.30. 12:24

Szombathelyi közgyűlés: A megvalósult és az elmaradt útfejlesztésekről

A városháza nagytermében csütörtökön rendes ülését tartja a szombathelyi közgyűlés. A kampányhajrában az önkormányzati választás előtti utolsó alkalommal ültek össze a képviselők.

Vaol.hu

Fotó: © Cseh Gábor

Védjük meg az uszodát! 

Egy ekkora városnak szüksége van uszodára. A jelenlegi közel ötven éves, korához képest jó állapotban van, de akadnak problémák, ilyen például az algásodás. Mivel újat építeni megfizethetetlen, ezért ezt kellene orvosolni – mutatott rá felszólalásában Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP). Ezzel a testület is egyetértett. 

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: az ÉSZ kampányígérete volt, a belvárosban ennek ellenére nem épült új játszótér és a meglévőket sem újították fel. Horváth Soma alpolgármester (ÉSZ) szerint azonban ez egyáltalán nem igaz: folyamatosan figyelnek a karbantartásra, 15 játszótérre 30 millió forintot költöttek, és négy új fitneszpark is épült a városban.  

Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) az építési szabályzat felülvizsgálat és a magánkézben lévő utak ügyeinek átvizsgálását kérte. 

A két közgyűlés közti beszámolót a javasolt határozatokkal együtt elfogadták.  

Megvalósult és elmaradt útfejlesztésekről 

A második napirendi pont az út- és járdafelújítási program. 

Tóth Kálmán (ÉSZ) köszönetet mondott a SZOVA-nak az elmúlt fél év összehangolt munkájáért.

ITT írtunk arról, hogy a Szova Nzrt. tette ki hétfőn az ÉSZ kampánylobogóit, ami miatt a választási bizottsághoz fordult kifogással Illés Károly, a Fidesz szombathelyi elnöke.

Tóth Kálmán közleményt adott ki az ügyben, arról ITT írtunk.

Ágh Ernő (Fidesz-KDNP) akkor valósulna meg a gyakorlatban, hogy “Mindenki szombathelyi” ha megvalósulnának az útjavítások. Nemény András polgármester (ÉSZ) elmondta: eddig a nagyforgalmú utakra koncentráltak, de a jövőben - az uniós forrás fényében - nem így lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában